Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 17.02.2014.
12:01
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević A

Vi ste naš spas i svetlost u tami!

Prilikom posete reportera "Vesti" 38-godišnjem Dejanu Miloševiću iz Vranja, ratniku obolelom od vijetnamskog sindroma i dijabetesa, kako bismo mu uručili donaciju od 150 dolara anonimnog donatora iz Sidneja, saznali smo da je ovom nesrećnom čoveku na kućnu adresu stigao još jedan prilog.

Da nije vas, ne bi bilo ni nas: Dejan Milošević sa majkom Vesnom

U pitanju je 100 evra od dobročiniteljke Gvozdene Ekvilo iz Ciriha. Ova pomoć Dejanu i njegovoj bolesnoj majci i više je nego dobrodošla budući da u poslednje vreme nemaju nikakvih primanja, zbog čega žive samo od samilosti naših plemenitih čitalaca, koji im, istina, godinama zdušno pomažu.


- Hvala im do neba! Oni su naš spas! Naša svetlost u tmini, koja nikako da se otrgne od nas. Mnoge su nas nevolje snašle, a mi smo ih preživeli samo zahvaljujući ovako dobrim ljudima... - dočekala nas je rečima majka Vesna dodavši:

Mora na operacije

Da nevolja Miloševiće ne napušta, govori i to što je Vesni posle detaljnih pregleda preporučeno da operiše kataraktu.
- Moram na vreme da operišem i kuk i oko, inače će biti još gore. Ne znam kada ni kako, ali moraću. Valjda će nas dobri Bog pogledati kao što je to i dosad činio, šaljući nam dobre ljude spremne da nam pomognu - navodi Vesna.

- Dejan nastavlja da dva puta dnevno prima insulin. Bio je na kontroli stopala i prognoze su ohrabrujuće. Rana zarasta brže nego što se očekivalo.


Ova hrabra majka ne radi još od sredine januara, pošto radnici Jumka štrajkuju. Posla nema, a na fabriku je stavljen katanac.


- Protesti zaposlenih u Jumku bili su žestoki. Blokiran je i autoput, a sada se vode pregovori u Beogradu sa Ministarstvom privrede. Za mene je to veoma važno, jer su glavni zahtevi obespravljenih radnika povezivanje radnog staža i davanje socijalnog programa. Kada mi povežu staž, nedostajaće mi godinu dana do penzije, a ispunjavam i uslove za socijalni program koji su predložili. To bi za mene i Dejana bila jedna vrsta spasa. Radim kao kuvarica po smenama, ali posla nema, pa sedim kod kuće. I da ima, više ne mogu da radim, jer otežano hodam. Mislila sam da je kičma u pitanju, ali nakon detaljnog pregleda, utvrđeno je da imam teško oštećenje levog kuka i da moram što pre da ga hirurškim putem zamenim veštačkim - jada se Vesna.


Njen sin Dejan, takođe, sedi kod kuće i čita knjige. Zima je blaga, pa drva imaju dovoljno. Raduje ih to. Lože šporet, na njemu kuvaju. Stanuju u zgradi bez struje i vode već godinama, pa su se privikli. Jedino Vesna muku muči dok donosi vodu i drva, ali, kako kaže, mora, bar još neko vreme, dok Dejan u potpunosti ne ozdravi.
 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Biće im toplo ove zime!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online