Ponedeljak 17.02.2014.
12:01
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević

Vi ste naš spas i svetlost u tami!

Da nije vas, ne bi bilo ni nas: Dejan Milošević sa majkom Vesnom

U pitanju je 100 evra od dobročiniteljke Gvozdene Ekvilo iz Ciriha. Ova pomoć Dejanu i njegovoj bolesnoj majci i više je nego dobrodošla budući da u poslednje vreme nemaju nikakvih primanja, zbog čega žive samo od samilosti naših plemenitih čitalaca, koji im, istina, godinama zdušno pomažu.


- Hvala im do neba! Oni su naš spas! Naša svetlost u tmini, koja nikako da se otrgne od nas. Mnoge su nas nevolje snašle, a mi smo ih preživeli samo zahvaljujući ovako dobrim ljudima... - dočekala nas je rečima majka Vesna dodavši:

Mora na operacije

Da nevolja Miloševiće ne napušta, govori i to što je Vesni posle detaljnih pregleda preporučeno da operiše kataraktu.
- Moram na vreme da operišem i kuk i oko, inače će biti još gore. Ne znam kada ni kako, ali moraću. Valjda će nas dobri Bog pogledati kao što je to i dosad činio, šaljući nam dobre ljude spremne da nam pomognu - navodi Vesna.

- Dejan nastavlja da dva puta dnevno prima insulin. Bio je na kontroli stopala i prognoze su ohrabrujuće. Rana zarasta brže nego što se očekivalo.


Ova hrabra majka ne radi još od sredine januara, pošto radnici Jumka štrajkuju. Posla nema, a na fabriku je stavljen katanac.


- Protesti zaposlenih u Jumku bili su žestoki. Blokiran je i autoput, a sada se vode pregovori u Beogradu sa Ministarstvom privrede. Za mene je to veoma važno, jer su glavni zahtevi obespravljenih radnika povezivanje radnog staža i davanje socijalnog programa. Kada mi povežu staž, nedostajaće mi godinu dana do penzije, a ispunjavam i uslove za socijalni program koji su predložili. To bi za mene i Dejana bila jedna vrsta spasa. Radim kao kuvarica po smenama, ali posla nema, pa sedim kod kuće. I da ima, više ne mogu da radim, jer otežano hodam. Mislila sam da je kičma u pitanju, ali nakon detaljnog pregleda, utvrđeno je da imam teško oštećenje levog kuka i da moram što pre da ga hirurškim putem zamenim veštačkim - jada se Vesna.


Njen sin Dejan, takođe, sedi kod kuće i čita knjige. Zima je blaga, pa drva imaju dovoljno. Raduje ih to. Lože šporet, na njemu kuvaju. Stanuju u zgradi bez struje i vode već godinama, pa su se privikli. Jedino Vesna muku muči dok donosi vodu i drva, ali, kako kaže, mora, bar još neko vreme, dok Dejan u potpunosti ne ozdravi.
 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online