Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Mnogo dece, mnogo sreće, ali i potreba

Sve mnogočlane porodice teško žive. Uprkos volji, elanu i radosti koja pršti sa svih strana u domu gde je mnogo dece, ponekad roditelji posustaju u borbi za minimumom egzistencije. Mnoge porodice su zadovoljne ako obezbede brašno za hleb, so i nešto deterdženta, da koliko-toliko održavaju higijenu dece, a za ostalo ako bude. Ali, kada deca porastu, pa nedostatak novca dovede školovanje u pitanje, to je težak udarac za obe strane.

Mira Marjanović

Tako je i sa dvanaestočlanom porodicom Marjanović iz Miljakovaca kod Prijedora. Najstarija kćerka Dragana je druga godina Mašinskog fakulteta u Banjaluci. Pošto Dragana nema stipendiju, njeno školovanje je ozbiljno dovedeno u pitanje.


- Ne znam šta ću sa Draganom, jer nemamo od čega da izdvojimo za njeno školovanje. Upisala je drugu godinu mašinstva i polaže ispite ovih dana, a ja nemam ni paru da joj dam, ni sa čim da je zadržim da tamo studira. Skromna je ona, ali treba joj omogućiti najosnovnije, a ja ni to ne mogu. Zima je najgora. Nigde se ne može zaraditi, pa tako muž i ja jedva da deci možemo da priuštimo ono najosnovnije. Dragane mi je posebno žao, jer dobro uči i ima volju i želju da studira, a ja ne znam kako to da joj omogućimo. Moraću da je vratim kući teška srca - kaže Mira.

Ona dodaje da joj ni sa drugom decom nije lako, ali ipak najviše novca treba izdvojiti za Draganu. Mlađe Marjanoviće zimi dosta prati i prehlada, pa treba novca i za lekove i sirupe. Ali, majka Mira na početku ovog hladnog perioda, ako ima nešto novca, gleda da kupi sirup i čajeve, ono što može za decu, kako bi lakše sve to rešavala kada grip pokuca na vrata.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Dragana Marjanović

Kako bi bar malo olakšali teško breme ove mnogočlane porodice, ovih dana do njih će stići novčani dar od 50 evra, deo donacije od ukupno 100 evra koje je dobrotvorka Vera Stanković iz Fridrihshafena izdvojila za štićenike Humanitarnog mosta.

Ova žena dobrog srca je, podsećamo, svoj dar poslala sa željom da bude uručen onima kome je to najpotrebnije, pošto sama nije mogla da odluči. Zato smo, u nadi da ćemo valjano ispuniti želju naše verne čitateljke, ovaj dar namenili upravo Marjanovićima, dok je preostalih 50 evra dobio sedmogodišnji Vladimir Đorđević iz Pančeva, za odlazak na predstojeću operaciju srca u Tursku.
 

Acu ne zaboravlja

Dobrotvorka Vera Stanković iz Nemačke nije zaboravila ni svog dugogodišnjeg štićenika, 12-godišnjeg Aleksandra Golijana iz Han Pijeska, koji pati od poremećaja metabolizma. Tako je nedavno njemu i njegovoj samohranoj majci uputila na kućnu adresu dar od 100 evra, silno ih obradovavši. A najviše time što ih ne zaboravlja.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Uvek uz zemljake u nevolji
HUMANITARNI MOST Radost Marjanovića
HUMANITARNI MOST Nema zime za Marjanoviće
HUMANITARNI MOST Dragani za nastavak studija
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online