Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 26.02.2014.
12:00
Lj. M. - Foto: Lj.Mudrinić A

Dragani za nastavak studija

Novčanu pomoć od 50 evra čitateljke "Vesti" Vere Stanković iz Nemačke, reporteri "Vesti" uručili su nedavno Miri Marjanović iz Miljakovaca kod Prijedora, majci desetoro dece.

Dobijeni novac daje ćerki za studije: Mira Marjanović
 

Prema Mirinim rečima, ovaj novac će odmah proslediti najstarijoj kćerki Dragani, koja je na drugoj godini Mašinskog fakulteta u Banjaluci, pošto nema sredstava za školovanje, zbog čega je njeno dalje studiranje dovedeno u pitanje.


"Gospođi Veri i svima ostalima koji pošalju pomoć i koji se sete porodice Marjanović hvala do neba. Dobrotvorka Vera nam je pomoć poslala u više nego dobar čas, jer će moja Dragana moći da vrati cimerkama ono što je od njih pozajmila, da bi došla kući za vikend i ponela sebi bar nešto hrane da ima dok studira. U Banjaluci nema čime da je kupi, a ja nisam imala ni paru da joj pošaljem da dođe kući. Dragana je u studentskom domu, u sobi sa tri cimerke i dobro je da ima od koga da pozajmi kada joj zatreba. Za sada nema obezbeđenu hranu kao student. Ipak, nada se da će je od fakulteta dobiti od polovine marta, što bi nam skinulo ogroman teret sa pleća", ističe majka Mira.
 

Dragana Marjanović ima za kartu kući

Da bi njena ćerka iz Miljakovaca stigla do Banjaluke, majka mora i sama često da pozajmi novac za autobusku kartu, ali, kako kaže, uvek redovno vraća dugove.


"Odmah pošto dobijem dečji dodatak, vraćam ljudima kod kojih sam se zadužila. Leti mi je, ipak, lakše. Ljudi u selu imaju razumevanja i zovu nas da radimo. Suprug i ja uradimo nešto na nadnicu i zaradimo koliko-toliko da bismo izmirili osnovne životne troškove i vratili dugove. Zato je zimi mnogo teže, jer od posla u nadnici nema ništa", kaže požrtvovana majka Mira, koja se svim silama trudi da ishrani i iškoluje svoje mališane.
 

Ide i proleće, pa Marjanovići treba da poseju baštu i ostalu letinu što za njihovu mnogočlanu porodicu znači ponovne pozajmice i finansijske probleme, jer pre nego što dođe leto, nemaju gde da zarade potrebnu količinu novca.


Od stipendije druge ćerke Suzane, koja je treći razred srednje škole, svakog meseca podiže 50 evra, kako se i dogovorila sa njenim donatorom iz Nemačke, koji je za Suzanu poslao godišnju stipendiju. A pošto Suzana najveći deo januara nije išla u školu, majka Mira je od njene mesečne stipendije uspela da dostojno proslavi hrišćanske praznike, onako kako dolikuje.

"Zahvaljujući novcu od Suzanine stipendije, moja deca su za Božić imala pečenicu, supu, sarmu, pitu i kolače... Sve ono što je kod nas običaj i što su imala i druga deca. Zbog toga sam posebno srećna. Ovom prilikom se još jednom od srca zahvaljujem našem dobročinitelju iz Nemačke, koji je mojoj Suzani obezbedio stipendiju, jer da nije bilo njega, ona bi morala da napusti školu. Bilo bi dobro kada bi i Dragana imala stipendiju, onda više ne bismo bili u ovako teškoj situaciji", zaključila je Mira.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nema zime za Marjanoviće
HUMANITARNI MOST Radost Marjanovića
HUMANITARNI MOST Mnogo dece - mnogo potreba
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online