Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 03.02.2014.
12:01
D. N. Petrović - Vesti - Foto: D.N.Petrović A

Hvala porodici Gavrilović iz Sidneja

Majka i ćerka Cveta (95) i Stanka (75) Minić iz sela Dragočeva, udaljenog od Novog Pazara oko 30 kilometara i sakrivenog u zabitima Rogozne, na samoj granici Srbije i Kosova, više nisu same i odsečene od ostalog sveta. One nikada nisu čule za Vojkana Gavrilovića i njegovu porodicu iz Sidneja, ali oni u Australiji jesu za njih. Čim su pročitali tekst u "Vestima" o njihovim nedaćama, poslali su prilog.

Majka i ćerka Cveta (95) i Stanka (75) Minić iz sela Dragočeva, udaljenog od Novog Pazara oko 30 km
 

O sebi i svojoj humanosti nisu hteli da govore, sem da su aktivni u društvenom životu srpskih iseljenika, ali više od svih reči govori njihova donacija od 500 australijskih dolara. Ne kaže se uzalud da je i skromnost vrlina plemenitih ljudi.

Osim meštana obližnjih sela i humanitarca iz Novog Pazara Hida Muratovića, koji ih povremeno posećuju i donesu im brašna, ulja i šećera, za ove dve ozbiljno bolesne (Cveta je i poluslepa), usamljene i od svih zaboravljene starice, koje nisu imale kud da odu sa svog kućnog praga, zainteresovala se eto porodica Gavrilović, na čemu im se zahvaljujemo i u njihovo ime.

Adresa

Starice nemaju telefon, jer do Dragočeva još nije stigla fiksna mreža, a mobilni nisu mogle da kupe. Komšije nameravaju da im nabave mobilni broj i nauče Stanu koja ima očuvan vid da ga koristi. Svi koji žele da im pomognu mogu to učiniti na adresu: Cveta i Stanka Minić, selo Dragočevo, 36306 Lukare, Novi Pazar, Srbija. Ili posredstvom Redakcije "Vesti" (hmost@frvesti.com), koja je donatorima uvek na usluzi.

Selo Dragočevo je, poput drugih na Rogozni, skoro pusto, sve što je moglo da ode otišlo je, ostalo je još nekoliko staračkih domaćinstava, Cveta i Stana su najsiromašnije i najteže žive, jer nemaju nikakve prihode i ne mogu ništa da rade.

Sreća je da je ova zima bila blaža, pa su još na nogama i bore se, kaže nam Rade Joković, poštar sa Rogozne. Starice su pred Novu godinu od Hida Muratovića dobile šporet smederevac kome su se puno obradovale, čim stigne proleće nameravaju da nabave i desetak kokošaka, a novac iz Australije, ako bog da, iskoristiće za nabavku lekova, posetu lekarima u Novom Pazaru, kupovinu ležajeva i najneophodnijih namirnica.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online