Ponedeljak 03.02.2014.
12:01
D. N. Petrović - Vesti - Foto: D.N.Petrović

Hvala porodici Gavrilović iz Sidneja

Majka i ćerka Cveta (95) i Stanka (75) Minić iz sela Dragočeva, udaljenog od Novog Pazara oko 30 km
 

O sebi i svojoj humanosti nisu hteli da govore, sem da su aktivni u društvenom životu srpskih iseljenika, ali više od svih reči govori njihova donacija od 500 australijskih dolara. Ne kaže se uzalud da je i skromnost vrlina plemenitih ljudi.

Osim meštana obližnjih sela i humanitarca iz Novog Pazara Hida Muratovića, koji ih povremeno posećuju i donesu im brašna, ulja i šećera, za ove dve ozbiljno bolesne (Cveta je i poluslepa), usamljene i od svih zaboravljene starice, koje nisu imale kud da odu sa svog kućnog praga, zainteresovala se eto porodica Gavrilović, na čemu im se zahvaljujemo i u njihovo ime.

Adresa

Starice nemaju telefon, jer do Dragočeva još nije stigla fiksna mreža, a mobilni nisu mogle da kupe. Komšije nameravaju da im nabave mobilni broj i nauče Stanu koja ima očuvan vid da ga koristi. Svi koji žele da im pomognu mogu to učiniti na adresu: Cveta i Stanka Minić, selo Dragočevo, 36306 Lukare, Novi Pazar, Srbija. Ili posredstvom Redakcije "Vesti" (hmost@frvesti.com), koja je donatorima uvek na usluzi.

Selo Dragočevo je, poput drugih na Rogozni, skoro pusto, sve što je moglo da ode otišlo je, ostalo je još nekoliko staračkih domaćinstava, Cveta i Stana su najsiromašnije i najteže žive, jer nemaju nikakve prihode i ne mogu ništa da rade.

Sreća je da je ova zima bila blaža, pa su još na nogama i bore se, kaže nam Rade Joković, poštar sa Rogozne. Starice su pred Novu godinu od Hida Muratovića dobile šporet smederevac kome su se puno obradovale, čim stigne proleće nameravaju da nabave i desetak kokošaka, a novac iz Australije, ako bog da, iskoristiće za nabavku lekova, posetu lekarima u Novom Pazaru, kupovinu ležajeva i najneophodnijih namirnica.

2024 © - Vesti online