Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 02.02.2014.
09:18
D. N. Petrović - Vesti - Foto: D.N.Petrović A

Anica i Milica samo na korak do useljenja

Mnogo naših čitalaca iz celog sveta pomoglo je tokom poslednje dve godine sestrama Anici (19) i Milici (18) Savić iz Mitrove kod Tutina da sagrade novu kuću i da stignu na korak do useljenja. Do sada su čitaoci "Vesti" i dobrotvori iz ovog kraja u dom sestara Savić uložili oko 10.000 evra, za završetak svih unutrašnjih radova potrebno je još samo 1.500 evra.

Anica i Milica sa teško bolesnim ocem Markom
 

Mada sa teško bolesnim ocem Markom još žive u trošnoj udžerici od blata i kupaju se u metalnom koritu ili pod vedrim nebom, Anica i Milica ne kriju radost što se, iako su radovi malo zastali, ipak bliži dan kada će živeti u svom domu koji će imati i godinama "sanjano" kupatilo.

Spomenik za baku

Mnogo nas je potresla bakina smrt, da je ona sa nama kuća bi sigurno već bila završena, morale smo da je sahranimo, da joj održimo parastose i podignemo spomenik, neizmerno nam je žao što i ona nije doživela da makar jednu noć sa nama prespava u novoj kući, s tugom kaže Anica.

 

"Još živimo u jednoj sobici, ali sada, zahvaljujući plemenitim ljudima koji su nam pomogli, imamo kauče, više ne spavamo, kao nekada, na daskama i imamo nadu da će nam vrlo brzo biti još bolje. Ne oskudevamo ni za hranu, imamo i da se pristojno obujemo i obučemo. Povremeno, pošto smo završile školu, radimo razne mahom fizičke poslove da bismo doprinele porodičnom budžetu", ističe starija Anica koja ovih dana, zajedno sa Milicom, "pere čaše" u jednom tutinskom kafiću.

Dobile smo i puno građevinskog materijala, keramičkih pločica, sanitarije... Nešto može da se iskoristi, nešto ne može, pa pokušavamo da razmenimo. Hvala od srca svima koji su nam pomogli i koji još brinu o nama. Zovu nas naši ljudi čak iz Kanade, Amerike, Australije i raspituju se dokle su stigli radovi i kada ćemo se useliti.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nadamo se da nećemo još dugo čekati i da ćemo nekako sakupiti još tih 1.500 evra koliko nam je potrebno za useljenje, ističe Milica Savić i naglašava da je sigurna da će im dobri ljudi, koji su im i do sada pružili ruku pomoći da konačno žive kao ljudi.
Priča o Anici i Milici koje je majka ostavila kada je Anica imala godinu i po, a Milica samo dva meseca, ganula je mnogo naših čitalaca.

Odgajila ih je, u bedi i nemaštini, baka Desa, majku nikada nisu videle, ne znaju ništa o njoj i ne znaju da li je još živa. Sa bakom su spavale na krevetu od dasaka, kupale su se u drvenom, a potom limenom koritu, oskudevale gotovo u svemu, a ipak bile dobri đaci i postale dobri ljudi.

Pozdrav donatorki iz Sidneja

Reporteri "Vesti" uručili su Anici i Milici 100 australijskih dolara koje im je iz Sidneja poslala naša čitateljka i poznata dobrotvorka Rajka Tarlać.

"Ovo nije prvi put da nam tetka Rajka šalje pomoć, pomogla je i ranije, njenih 100 dolara dobro će nam doći za nabavku bojlera za kupatilo", kaže Milica i zajedno sa sestrom Anicom šalje puno pozdrava i veliku zahvalnost donatorki iz Australije.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Devojke dosanjale i kupatilo
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online