Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Kažite nam kuda da krenemo

Vranjanka Jelena Simić (16), učenica prvog razreda Poljoprivredne škole u Vranju boluje od takozvanog "prepleta creva", retke bolesti koja pogađa jednog od 400.000 ljudi. Da bi mala Jelena dobila šansu za život i izvesnu budućnost, mora što pre da se obezbede odgovarajuća klinika i doktor u Nemačkoj, jer jedino tamo ovaj zdravstveni problem može uspešno da se reši hirurškim putem.

Teška bolest joj ne da mira: Jelena Simić

- Postoje klinike u Nemačkoj i lekari specijalisti za njenu retku bolest, o tome smo obavešteni. Treba naći gde, pa da se zakaže odmah pregled. Kod nas se njena bolest, nažalost, ne leči - kaže njena samohrana majka Danijela (41).


Kada se pronađe klinika, odgovarajući lekar i zakaže pregled, biće potreban novac za odlazak i boravak u bolnici. Inače, Jelena je jedno od troje dece samohrane majke Danijele. Da nesreća ne ide sama govori činjenica da je požrtvovana majka ovih dana dobila otkaz kao tehnološki višak u privatnoj firmi u Vranju.

Ova četvoročlana porodica živi od 10.000 dinara dečjeg dodatka i pomoći koju im pruža otac, odnosno deda Stojan, penzioner. Jeleni, kojoj neprestano naviru suze na oči, dijagnozu su uspostavili beogradski lekari Univerzitetske klinike u Tiršovoj.
 

Kontakt

 

Svi plemeniti zemljaci koji žele da stupe u kontakt sa samohranom majkom Danijelom Simić i pomognu joj oko potrage adekvatne klinike za lečenje njene teško bolesne ćerke Jelene, mogu stupiti u kontakt sa njom na adresu: Proleterskih brigarda 8, 17500 Vranje i putem telefona na brojeve: +381 17 432 176 i +381 69 15 50 818.

- Uz preplet, lekari su mi rekli da je moje debelo crevo duže nego obično, da je na jednom mestu veoma suženo i nije na svom mestu. Uz sve to situacija se dalje komplikuje, a bolovi su sve češći i nepodnošljivi. Prošle godine sam u Beogradu imala operaciju, koja nije dala nikakav pomak ili boljitak - kaže Jelena.


Njoj se često stomak nadima zbog čega ne može da jede, pa je prinuđena je da hoda povijena zbog jakih bolova.
- Često kada dobijem napad bolova, krijem se u sobi i trpim da majka ne bi primetila, jer se ona mnogo brine za svaku promenu mog stanja. Zbog toga izostajem u školi. Ranije sam se bavila sportom, igrala odbojku... U poslednje vreme pokušavala sam da se više krećem, čak da ponovo igram odbojku, ali su me bolovi sprečili - priča Jelena, gušeći se u suzama.
 

Želi da spasi dete muka: Majka Danijela Simić
 

Njena majka Danijela navodi biblijske muke svoje devojčice sa svega 16 godina života.
- Imala je samo šest i po godina kada joj je naglo pao imunitet. Lekari su pomislili da je leukemija. U stvari, imala je jako zapaljenja pluća, a izlečili smo je prirodnim lekovima. Pre tri godine je počela da gubi svest na nekoliko minuta, pa da gubi pamćenje na sat vremena. Bili smo u Beogradu, pronašli su joj vodenu cistu u glavi koja se povukla i sada joj ne stvara problme. Jadno dete! Snašle je sve same nevolje.

- Zato mi nema druge nego da molim dobre ljude iz dijaspore da nas upute kuda da krenemo i šta da činimo, pošto ni sami ne znamo kako bismo stupili u kontakt sa nekom nemačkom klinikom, niti na koja vrata da pokucamo. Isto tako, ne znamo ni koliko bi to koštalo, pa su nam svaka informacija, pomoć i smernica više nego dobrodošli, samo da Jelenu spasemo muka - lomi prste na rukama Danijela.
 

Nesreća nikad ne dolazi sama

Uz bolesnu Jelenu, Danijela ima ćerku Nataliju (17) i sina Strahinju (8). Sa setom konstatuje da je njenu porodicu sustigla ona narodna da jedna nesreća nikada ne dolazi sama.
- Sa troje maloletne dece najpre sam godinama trpela nasilje, onda dočekala razvod, ostala bez krova nad glavom i izgubila alimentaciju. Potom sam, u potrazi za mirnim životom, napustila Rogaticu u Bosni i sa decom se vratila u kuću mojih roditelja u Vranje. A troje odrasle dece treba nahraniti, obući, obuti i opremiti za školu. U situaciji smo kada jedva sastavljamo kraj s krajem. Mogu samo da se molim Bogu i ljudima dobre volje da pomognu mojoj Jeleni, a sve ostalo manje je važno... - kaže majka Danijela.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Bolovi postali prošlost
HUMANITARNI MOST Ostvarili ste naše snove!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online