Kažite nam kuda da krenemo

Teška bolest joj ne da mira: Jelena Simić

- Postoje klinike u Nemačkoj i lekari specijalisti za njenu retku bolest, o tome smo obavešteni. Treba naći gde, pa da se zakaže odmah pregled. Kod nas se njena bolest, nažalost, ne leči - kaže njena samohrana majka Danijela (41).


Kada se pronađe klinika, odgovarajući lekar i zakaže pregled, biće potreban novac za odlazak i boravak u bolnici. Inače, Jelena je jedno od troje dece samohrane majke Danijele. Da nesreća ne ide sama govori činjenica da je požrtvovana majka ovih dana dobila otkaz kao tehnološki višak u privatnoj firmi u Vranju.

Ova četvoročlana porodica živi od 10.000 dinara dečjeg dodatka i pomoći koju im pruža otac, odnosno deda Stojan, penzioner. Jeleni, kojoj neprestano naviru suze na oči, dijagnozu su uspostavili beogradski lekari Univerzitetske klinike u Tiršovoj.
 

Kontakt

 

Svi plemeniti zemljaci koji žele da stupe u kontakt sa samohranom majkom Danijelom Simić i pomognu joj oko potrage adekvatne klinike za lečenje njene teško bolesne ćerke Jelene, mogu stupiti u kontakt sa njom na adresu: Proleterskih brigarda 8, 17500 Vranje i putem telefona na brojeve: +381 17 432 176 i +381 69 15 50 818.

- Uz preplet, lekari su mi rekli da je moje debelo crevo duže nego obično, da je na jednom mestu veoma suženo i nije na svom mestu. Uz sve to situacija se dalje komplikuje, a bolovi su sve češći i nepodnošljivi. Prošle godine sam u Beogradu imala operaciju, koja nije dala nikakav pomak ili boljitak - kaže Jelena.


Njoj se često stomak nadima zbog čega ne može da jede, pa je prinuđena je da hoda povijena zbog jakih bolova.
- Često kada dobijem napad bolova, krijem se u sobi i trpim da majka ne bi primetila, jer se ona mnogo brine za svaku promenu mog stanja. Zbog toga izostajem u školi. Ranije sam se bavila sportom, igrala odbojku... U poslednje vreme pokušavala sam da se više krećem, čak da ponovo igram odbojku, ali su me bolovi sprečili - priča Jelena, gušeći se u suzama.
 

Želi da spasi dete muka: Majka Danijela Simić
 

Njena majka Danijela navodi biblijske muke svoje devojčice sa svega 16 godina života.
- Imala je samo šest i po godina kada joj je naglo pao imunitet. Lekari su pomislili da je leukemija. U stvari, imala je jako zapaljenja pluća, a izlečili smo je prirodnim lekovima. Pre tri godine je počela da gubi svest na nekoliko minuta, pa da gubi pamćenje na sat vremena. Bili smo u Beogradu, pronašli su joj vodenu cistu u glavi koja se povukla i sada joj ne stvara problme. Jadno dete! Snašle je sve same nevolje.

- Zato mi nema druge nego da molim dobre ljude iz dijaspore da nas upute kuda da krenemo i šta da činimo, pošto ni sami ne znamo kako bismo stupili u kontakt sa nekom nemačkom klinikom, niti na koja vrata da pokucamo. Isto tako, ne znamo ni koliko bi to koštalo, pa su nam svaka informacija, pomoć i smernica više nego dobrodošli, samo da Jelenu spasemo muka - lomi prste na rukama Danijela.
 

Nesreća nikad ne dolazi sama

Uz bolesnu Jelenu, Danijela ima ćerku Nataliju (17) i sina Strahinju (8). Sa setom konstatuje da je njenu porodicu sustigla ona narodna da jedna nesreća nikada ne dolazi sama.
- Sa troje maloletne dece najpre sam godinama trpela nasilje, onda dočekala razvod, ostala bez krova nad glavom i izgubila alimentaciju. Potom sam, u potrazi za mirnim životom, napustila Rogaticu u Bosni i sa decom se vratila u kuću mojih roditelja u Vranje. A troje odrasle dece treba nahraniti, obući, obuti i opremiti za školu. U situaciji smo kada jedva sastavljamo kraj s krajem. Mogu samo da se molim Bogu i ljudima dobre volje da pomognu mojoj Jeleni, a sve ostalo manje je važno... - kaže majka Danijela.

2024 © - Vesti online