Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 06.01.2014.
12:01
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević A

Praznična svetlost stigla i u dom Aleksića

Siromašnoj porodici Aleksić iz planinskog sela Gradnja, kod Vranja, reporteri "Vesti" uručili su nedavno veliki poklon-paket, za Novu godinu i Božić, dar Nadežde Radović iz Vizbadena. Paketu su se najviše obradovali Stefan (10) i osmogodišnja Aleksandra, ali i majka Jasmina i otac Goran, pošto je bilo lepih poklona i za njihovu petomesečnu bebu Saru.

Oduševljeni poklonima: Porodica Aleksić
 

- Hvala našoj dragoj dobročiniteljki iz Nemačke, ulepšala nam je praznike! Neka joj dragi Bog podari sve što poželi. Hvala joj što je mislila o našoj deci, jer smo puka sirotinja. Podstanari smo u planinskom selu, a zavisimo od novca, koji Goran zaradi u nadnici. Retko kad odmara, pa će nam predstojeći Božić pružiti zadovoljstvo da svi budemo na okupu i to siti i namireni, što nema cenu - priča Jasmina.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

A, u paketu dobrotvorke iz Vizbadena je bilo sve što se samo poželeti može. Otvorivši pristiglu pošiljku, čula se samo cika razdragane dece.
- Šta sve ima... Slatkiša, hrane, školskog pribora, kućnih potrepština, garderobe... Kakve čokolade, mama pogledaj - začuđeno će Stefan i Aleksandra.


Pored slasnih đakonija i hrane, deca se posebno raduju olovkama, bojicama i četkicama za bojenje, sveskama, dok se Jasmina divila duguljastoj staklenoj činiji, keramičkoj ukrasnoj činiji, da bi oduševljenje kod dece izazvale igračke. Od posebnog značaja za Aleksiće, bile su "pampers" pelene, a stigla su tri pakovanja.


- Uh, koliko će to para da nam uštedi. Verujte da najviše novca ide na to. Za ostalo se nekako i snalazimo. Mnogo smo srećni! Eto, setio se neko i nas za dolazeće praznike. To nam je posebno milo. Obeležićemo ih skromno, ali kako dolikuje tradiciji - veli Jasmina.
 

Biće bolje

- Nisam mogao da idem u školu, zbog siromaštva koje je pohodilo celu moju porodicu. Kakve knjige, sveske, olovke kada smo i danju i noću sanjali hleb. Počeo sam da nadničim posle završene osnovne škole, tako je i danas. Supruga je, takođe, iz izuzetno siromašne porodice, pa nas je sudbina sastavila. Zavoleli smo se i odlučili da osnujemo porodicu i imamo decu. To je naš smisao života. Naša desa nisu gladna, ali mnogo toga ne možemo da im priuštimo. Ipak, hvala Bogu i dragim ljudima, biće bolje! - rekao je Goran Aleksić, čestitajući svima božićne praznike.

Glava porodice, otac Goran tog dana naše posete za promenu, nije bio u nadnici. I sam je presrećan zbog dece. Toliko radosti u njihovim očima nikad nije video. Posebno što osim osnovne hrane i po nečeg drugog, sam nije u mogućnosti da im priušti više. Supruga Jasmina i on su imali teško detinjstvo, ali uspeli su da oforme porodicu i dobiju troje lepe i napredne dece. Održavaju kuću vlasnicima u Gradnji i za uzvrat besplatno je koriste.


Ispraćaju nas na kapiji mašući rukama i ponavljajući da još jednom zahvalimo dobročiniteljki i svim ljudima plemenitog srca koji su ih se setili i rešili da im pomognu.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Čeka ih lepo iznenađenje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online