Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 18.11.2013.
12:01
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević A

Stigla beba i prigodni pokloni

Žena poginulog rudara Dragana (35), iz planinskog sela Radovnica kod Trgovišta, Gabrijela Marjanović (33), proteklog vikenda donela je na svet zdravu devojčicu. To su reporteri "Vesti" saznali kada su familiji Marjanović prosledili dva poveća poklon-paketa dobročiniteljke Nadežde Radović iz Vizbadena.

Dobili novog člana porodice: Familija Marjanović
 

Istina, ova dobročiniteljka je svoje poklone prevashodno namenila drugoj porodici iz Republike Srpske, ali kako naši reporteri nisu mogli da stupe u kontakt sa njima, to je odlučila da paketi budu uručeni nekome kome je to potrebnije. S obzirom na tešku sudbinu Marjanovića, čiji je dom zavijen u crno, odlučili smo da vrednu pošiljku uputimo upravo njima.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Dragan je poginuo 13. oktobra, dok sam bila u osmom mesecu trudnoće. Devojčici zbog uspomene na njega dali smo ime Dragana - kaže kroz suze Gabrijela, koja je sada kod kuće, oporavljajući se od porođaja.


To je njeno četvrto dete, pošto je sa Draganom prethodno dobila sina Aleksandra (9), ćerku Sandru (8) i Helenu (1,5). Otvorivši pakete, Marjanovići su ostali bez daha.


- Bilo je svega i svačega, sve najkvalitetnije. Tako nešto nismo još videli. Od slatkiša za decu, pribora za školu do odeće i obuće. Deca su se mnogo obradovala, pa su noseći u naručju čokolade i bombone skakala u dvorištu, ne znajući šta će od sreće. A, tek pribor za školu! Aleksandar i Sandra su bili toliko ushićeni da nisu mogli sami između sebe to da podele, pa sam morala da im sama razdelim na ravne časti - navodi Gabrijela Marjanović.


Dobročiniteljka iz Nemačke je tako sa mnogo ljubavi i brige u pakete pored slatkiša, školskog pribora, odeće i obuće spakovala i dva paketa dečjih pelena, a za odrasle kožnu tašnu, posteljinu, komplet kuhinjskih noževa... Sve novo.
 

Brigama nema kraja

Samohrana majka Gabrijela zajedno sa decom živi i sa Draganovim roditeljima, Vladom (56) i Ljubinkom (57). Oboje su hronični bolesnici. Zato je mori pitanje kako će se snaći bez muškog oslonca u kući.


- Beba je došla na svet, četvoro dece, roditelji i ja, ukupno nas sedmoro. Da li ćemo imati minimalno, da glad ne zakuca na naša vrata? Pomoć koju smo dobili, od dobrotvora, Draganovih kolega i opštine Trgovište potrošiće se. Kupili smo brašna, svakodnevno treba za bebu treba pelena i drugog. Dok imamo para kupovaćemo, a posle umotaćemo je u čiste krpe ili naći neko drugo rešenje. Ne znam šta nam sutra donosi i zato se mnogo brinem - kaže iskreno Gabrijela.

- Veliko hvala dobročiniteljki, hvala joj što je navukla osmeh na lice naše dečice. Koliko su se, Bože, obradovali? Ne sećam se kad sam ih poslednji put videla takve. Hvala za sve ovo što smo dobili, a nismo mogli sebi da priuštimo. Ovu prelepu kožnu torbu nikad ne bih imala da mi nije darivala ta plemenita žena. Dečica još ne shvataju da njihovog oca nema, pa se noću bude i plaču i pripiju uz mene. To mi je najteže i najgore od svega... - priča Gabrijela.


Dragan im je bio sve. Ne znaju kako će. Nemaju ništa u kući. Spavaju u jednoj sobi sa decom. Svo petoro u dva rasklimatana kreveta. Imaju furunu, ali ne i klasičan šporet. Orman i police, sve se rasklatilo, stavljaju odeću gde stignu, gledaju da je oprano i čisto.


- Teško, ali mora da se živi zbog dece - govori Gabrijela, skrhana bolom za suprugom do sada jedinim životnim osloncem.


Velika nesreća ih je snašla. Živeli su samo od Draganove rudarske plate, izuzetno skromno. Ozidali kuću, tri sobe, hodnik i kupatilo, ali samo su dve nameštene. Ostalo, samo blokovi i zemlja. Bebu kupa u koritu. Nemaju obradive zemlje, samo plac. Pokušali su da posade baštu, nešto povrća, ali ove godine nije ponelo, nigde. Nemaju ni stoke, ni jednu kokošku... Teško breme se obrušilo na ovaj dom, a izgleda da će biti bolje, za sada ni na vidiku.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Najmlađi srcu najdraži
HUMANITARNI MOST Od Boga vam nagrada
HUMANITARNI MOST Čeka ih lepo iznenađenje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online