Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 22.12.2013.
08:30
D. Đ. - Foto: D. Đorđević A

Obukli ste nas od glave do pete!

Znajući da zimski dani mnogima koji nemaju, donose brige, poput siromašne porodici Aleksić iz planinskog sela Gradnja, kod Vranja, reporteri "Vesti" tako su im nedavno uručili deo poveće paket-torbe, dar Radmile Stefanović iz Melburna.

Jasmina Aleksić sa svojom decom
 

Reč je o odeći, koja uglavnom odgovara roditeljima Goranu i Jasmini Aleksić, ali našlo se ponešto i za njihovu decu 10-godišnjeg Stefana i osmogodišnju Aleksandru. Za najmlađeg člana, šestomesečnu bebu Saru, ovog puta, nažalost nije bilo poklona.


"Hvala dobrotvorki Radmili, obukla nas je od glave do pete. Bog neka joj podari zdravlja, kao i njenoj porodici, a nastupajući praznici sreću i radost. Dobili smo torbe, razne bluze, dukseve, haljine, za decu, igračke, slatkiše... Posebno nas je obradovao set šolja za kafu, ovako nešto nismo videli. Ima i kafe, od svega po malo. Kakvo lepo iznenađenje! Ovo je za nas poput praznika, pošto smo navikli da se stalno i na svaki način dovijamo kako znamo i umemo, da bismo decu ishranili i opremili za školu. Oni su jedini đaci u školi u selu Gradnja", priča majka Jasmina.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Njen suprug Goran je jedini koji radi i zarađuje za najosnovnije potrebe porodice tako što odlazi u nadnicu. Od toga najviše radi u šumi gde seče drva za ogrev kod privatnika. Radi i sve ostale poslove. Mlad je, zdrav i ništa mu nije teško za svoje anđelčiće. Zato ga ni ovaj put nismo zatekli kod kuće.


"Potiče iz porodice iz graničnog sela Trstena u kojoj je bilo 16-oro dece. U školu su išli dok su morali, a onda u šumu da zarade za komad hleba. Kako tada, tako i sada. U međuvremenu, upoznali smo se, zavoleli i rešili da se venčamo, iako nismo imali gde da stanujemo. Seljani iz sela Gradnja su nam pomogli, pa smo tako upoznali vlasnika kuće gde smo se skoro uselili i imamo zadatak da istu čuvamo i održavamo. To i radimo. Mnogo smo im zahvalni. Da nije bilo njihovog razumevanja, bili bismo bez krova nad glavom", zaključila je Jasmina.

Život Aleksića nije nimalo lak. Uprkos sirotinji, srećni su zbog dece koju im je svevišnji podario, da ih gaje, čuvaju i vole. Žele da im pruže što više, iako svesni da malo toga mogu da im kupe i materijalno podare. Ali, zato mogu veliku i bezrezervnu ljubav za koju su i sami tokom detinjstva bili uskraćeni, a ona je vrednija od svakog ovozemaljskog blaga.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ne predajemo se
HUMANITARNI MOST Lazar ostvario životni san
HUMANITARNI MOST Jedan dan, lep kao san
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online