Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 17.11.2013.
05:02
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević A

Slogom i humanošću da svima bude dobro

Predstavnici udruženja građana Za naše Vranje, pročitavši tekst putem internet izdanja "Vesti" o sudbini sedmočlane porodice Stamenković iz planinskog sela Smiljević kod Vranja, posetili su ih i uručili im prikupljenu humanitarnu pomoć. Vredna pošiljka je dostavljena u vidu garderobe, obuće i hrane (brašno, so, ulje, testenine, pasulj, pirinač, šećer, euro krem...).

Televizor izazvao najviše radosti: Porodica Stamenković sa članovima udruženja Za naše Vranje
 



Prikupljanje ovih darova, pored članova udruženja i građana, pomogla je i HO "Zora" iz Kruševca, pod vođstvom Jordanke Macić i mesare "Mišić" iz Vranja, koja je porodici poslala paket mesa i mesnih prerađevina, šunke, salame... Članovi udruženja "Za naše Vranje" doneli su i televizor, kome su se svi obradovali, a posebno najmlađi član porodice, Miloš Stamenković.


- Cilj ovakvih akcija našeg udruženja nije samo jednokratna pomoć porodicama, nego i buđenje svesti i pokretanje ljudi, lokalne zajednice i društva u rešavanju problema siromašnih porodica i naših sugrađana. Pratimo sve članke na Portalu "Vesti" koje se tiču našeg kraja i ovo je druga akcija u kojoj učestvujemo. Prva je, takođe, bila pomoć petočlanoj porodici Stamenković iz planinskog sela Babina Poljana iznad Vranjske Banje, koja živi u kući pokrivenoj slamom - kaže Ilija Popović, predsednik udruženja Za naše Vranje.

Planovi

Glava porodice otac Branislav, deo novca, koji je dobila njegova ćerka Slađana od anonimne donatorke iz Nemačke čuva, kako je obećao, za njeno školovanje. Ona bi sledeće godine trebalo da krene u srednju školu u Vranju i obezbedi mesto u Domu učenika. Branislav je izvadio ličnu kartu i sada treba da unovči ček na 200 kanadskih dolara, koji im je poslala dobročiniteljka Borka Stambolija iz Stoni Krika u Kanadi. Od tog novca adaptiraće deo kuće.

Akciju pomoći Stamenkovićima u Smiljeviću vodila je Borka Stefanović, koja je ujedno i portparol Udruženja.


- Naše društvo, naša lokalna zajednica možda jeste siromašna, ali nije toliko da ne može pomoći onima kojima je to neophodno. Ovakvim akcijama pokušavamo da podstaknemo druge da počnu sami sistematski rešavati goruće probleme. Nadamo se da smo to barem delimično ostvarili akcijom u Smiljeviću - kaže Borka.


Stamenkovići, Branislav i Sunčica i njihovo petoro dece: 22-godišnji Srđan, četiri godine mlađi Stefan, Slađana (14), Milica (13) i devetogodišnji Miloš, zahvalni su svim dobročiniteljima.


- Hvala svima! Bog i dobri ljudi su nas pogledali. Popravili smo krov da ne prokišnjava, uveli vodu od spoljne česme u kuću do sudopere, a imamo i nove kaučeve. Betonirali smo svinjac, imamo brašna, šećera, zejtina, soli, imamo najosnovnije da ove zime budemo siti i srećni. Jednom rečju- prezadovoljni - ističu Stamenkovići.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Kao dobitak na lutriji!
HUMANITARNI MOST Svaka para za popravku doma
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online