Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 06.10.2013.
04:46 >> 04:46h
K. N. - Vesti - Foto: A. Čukić A

Baka i teta ne zaboravljaju svoju miljenicu

Pre više od deceniju plemenite čitateljke "Vesti" iz Njujorka, majka i ćerka, koje žele da ostanu anonimne, počele su da pomažu sada 22-godišnjoj gluvonemoj i bubrežnoj bolesnici Gordani Nedeljković iz Beograda. Za sve te godine nije bilo praznika, a da je ne obraduju.

Vanja Ristović sa ćerkom Gordanom Nedeljković i njenim sinom Radovanom
 

Ovog puta, bez većeg povoda, uputile su ovoj mladoj samohranoj majci i njenom sinu Radovanu ček na 100 dolara. Uz ovaj dar stiglo je i toplo pismo u kojem, između ostalog, piše:
 

Problem

Ček od 100 dolara koji su anonimne donatorke iz Njujorka poslale Gordani Nedeljković, nažalost, ova mlada majka nije uspela da unovči u banci. Potreban je kontrolni broj koje donatorke nisu poslale. Zato molimo ove čitateljke da se jave u beogradsko Dopisništvo "Vesti" na broj telefona 00381 11 3190 261 ili putem e-mail adrese: hmost@frvesti.com, kako bi ovaj problem što pre i uspešno rešili.

" Našoj dragoj Goci i njenom sinu Radovanu želimo sve najbolje. Da budu zdravi i veseli, a da Radovan srećno i u velikoj ljubavi odrasta uz majku i baku. Mnogo ih pozdravljamo i volimo. Njeni baka i teta."


Reporteri "Vesti" obavestili su Gordaninu majku Vanju Ristović o prispeću ovog dara, koji ju je veoma obradovao. Nedugo potom, ova majka i baka su zajedno sa ćerkom Gordanom i njenim sinom Radovanom posetile beogradsko Dopisništvo "Vesti".


- Hvala baki i teti što nas ne zaboravljaju i uvek pronađu način da nas obraduju. One su za nas poput članova porodice. Bile su uz nas u trenucima velikih iskušenja, a i sada sa nama uživaju u sreći koja je sa Radovanom stigla u naš dom. Ovaj dar utrošićemo pre svega na Radovana, jer njemu najviše treba. Napunio je 11 meseci i sada već možemo da se pomalo i igramo sa njim. Činimo sve za njegov osmeh koji i nama greje dušu. Goca se ne odvaja od sina, čuva ga, mazi i pazi, što i mene čini ponosnom - rekla je Vanja Ristović, koja najbolje zna šta znači odvojiti se od tek rođenog deteta i koliko je kasnije teško pridobiti ljubav i poverenje.


Vanja i Gordana, koja je mnoge godine provela u Domu za decu bez roditeljskog staranja, i pored svih nevolja uspele su da prevaziđu sve probleme, a Radovan ih je još više zbližio.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Spas od nevolja u pravi čas
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online