Nedelja 06.10.2013.
04:46 >> 04:46h
K. N. - Vesti - Foto: A. Čukić

Baka i teta ne zaboravljaju svoju miljenicu

Vanja Ristović sa ćerkom Gordanom Nedeljković i njenim sinom Radovanom
 

Ovog puta, bez većeg povoda, uputile su ovoj mladoj samohranoj majci i njenom sinu Radovanu ček na 100 dolara. Uz ovaj dar stiglo je i toplo pismo u kojem, između ostalog, piše:
 

Problem

Ček od 100 dolara koji su anonimne donatorke iz Njujorka poslale Gordani Nedeljković, nažalost, ova mlada majka nije uspela da unovči u banci. Potreban je kontrolni broj koje donatorke nisu poslale. Zato molimo ove čitateljke da se jave u beogradsko Dopisništvo "Vesti" na broj telefona 00381 11 3190 261 ili putem e-mail adrese: hmost@frvesti.com, kako bi ovaj problem što pre i uspešno rešili.

" Našoj dragoj Goci i njenom sinu Radovanu želimo sve najbolje. Da budu zdravi i veseli, a da Radovan srećno i u velikoj ljubavi odrasta uz majku i baku. Mnogo ih pozdravljamo i volimo. Njeni baka i teta."


Reporteri "Vesti" obavestili su Gordaninu majku Vanju Ristović o prispeću ovog dara, koji ju je veoma obradovao. Nedugo potom, ova majka i baka su zajedno sa ćerkom Gordanom i njenim sinom Radovanom posetile beogradsko Dopisništvo "Vesti".


- Hvala baki i teti što nas ne zaboravljaju i uvek pronađu način da nas obraduju. One su za nas poput članova porodice. Bile su uz nas u trenucima velikih iskušenja, a i sada sa nama uživaju u sreći koja je sa Radovanom stigla u naš dom. Ovaj dar utrošićemo pre svega na Radovana, jer njemu najviše treba. Napunio je 11 meseci i sada već možemo da se pomalo i igramo sa njim. Činimo sve za njegov osmeh koji i nama greje dušu. Goca se ne odvaja od sina, čuva ga, mazi i pazi, što i mene čini ponosnom - rekla je Vanja Ristović, koja najbolje zna šta znači odvojiti se od tek rođenog deteta i koliko je kasnije teško pridobiti ljubav i poverenje.


Vanja i Gordana, koja je mnoge godine provela u Domu za decu bez roditeljskog staranja, i pored svih nevolja uspele su da prevaziđu sve probleme, a Radovan ih je još više zbližio.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online