Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Preminulima blažen spokoj, živima podrška u teskobi

Mnogi plemeniti zemljaci širom sveta, saznavši posredstvom "Vesti" za tragediju bračnog para Siniše i Mirjane Ivanišević iz Sikirice kod Paraćina, čiji su se sinovi Bojan (23) i Aleksandar (21) udavili u veštačkoj bari u Donjem Katunu, poželeli su da im pomognu. To smo, naravno, svaki put beležili na Humanitarnom mostu.

Unuke na prvom mestu; Mirjana Ivanišević sa unikama Tanjom i Sanjom

Povod da ponovo posetimo ovu porodicu i njihov dom zavijen u crno, bila je novopristigla donacija posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja u vrednosti od 3.600 dolara grupe dobrotvora iz Perta, rodom iz Krajine. Uz ovaj vredan novčani dar uputili su i kratko pismo u kome su izrazili duboko i iskreno saučešće Ivaniševićima.


Glavu porodice, Sinišu, naši reporteri ni ovog puta nisu zatekli kod kuće pošto je sa snahom Jelenom brao papriku, koju je zasadio na 16 ari placa. Ostalo mu je da obere kukuruz, koji sadi za vlastite potrebe. Vlasnik stolarske radionice u kojoj je zaposlen, ima razumevanja za njegovu nesreću, pa mu ne zamera što se još nije vratio na posao.

I dok su snaha i svekar u polju, daleko od kuće, baka Mirjana pazi na unuke Tanju i Sanju. Ulazeći u dom Ivaniševića, nismo mogli a da ne primetimo da, iako su od humanih zemljaka i čitalaca "Vesti" do sada dobili popriličnu sumu novca, nažalost, i dalje žive u kući bez grejanja. Mirjana kaže da su kupili peć na drva za kuhinju i peć za dečju sobu, ali one još nisu stigle. Kupili su i novu sudoperu i veš-mašinu, ali ni ovi aparati još nisu u njihovoj kući. Suprug Siniša je gledao materijal za izolaciju kuće, ali nije ništa pazario.
 

Na dar i garderoba

Nevladina organizacija"Pravda nedavno je posetila Ivaniševiće i donela garderobu i obuću za unuke Tanju i Sanju, koju je sakupila od donatora iz Nemačke i Australije, što je ove dve curice mnogo obradovalo.

- Imamo novac za izolaciju, ali čekamo da završimo kupatilo koje nam je i te kako potrebno, posebno tokom predstojećih zimskih dana. Majstori, koje je angažovala opština, rade svakog dana i ostalo je samo da postave sanitariju. Očekujemo da će to koliko sutra biti gotovo, zbog čega smo presrećni. Pronašli su i vodu pored kuće i sada treba da se postavi pumpa - kaže Mirjana.


Saznavši razlog naše ponovne posete veoma se obradovala, a pre svega činjenici da je opet neko iz daleka mislio na njih.
 

Kupatilo pri kraju: Mirjana Ivanišević
 

- Veliko i od srca hvala svim tim dobrim ljudima. Neka im se dobro dobrim vrati. Mogu samo da pretpostavim zašto nam pomoć najviše stiže iz Australije. Tamo već 13 godina živi moj mlađi rođeni brat Dragan Višić i sestra Zora Drača, koji su nam, između ostalog, prvi poslali novac kada nam je bilo najteže. Razgovarala sam sa Sinišom i razmatramo da od ovog novca, koji nam je stigao, kupimo neki polovni automobil. To će nam olakšati obavljanje mnogih poslova - zaključila je Mirjana posle preuzimanja donacije pretvorene u dinare.


Na kućnu adresu Ivaniševića u međuvremenu stiglo je još 3.150 dolara, koje je sakupila i poslala grupa njihovih zemljaka i poznanika iz Melburna. Transfer novca, naravno bez nadoknade, i ovog puta je izvršila kompanija Beo-Export iz Liverupla, višegodišnji pomagač akcija Humanitarnog mosta.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Samim tim, porodica Ivanišević je zahvaljujući pomoći mnogobrojnih ljudi dobrog srca, mahom iz Australije, računajući i ovaj dar, kao i prethodno pristigle, do sada ukupno dobila 12.370 australijskih dolara i 500 evra. Pored novca, stiglo je i pismo, koje je potpisao Mirko Radmanović, a u kome, između ostalog, piše:
 

Spisak donatora iz Perta

Donaciju od ukupno 3.600 dolara prikupili su i poslali: Srđo Graovac, Boko Graovac, Stevan Štrbac, Veljko Smuđa, Živko Šarić, Vedran Ergić, Petar Drča, Mile Popović, Miroslav Đinić, Jovo Petković, Branko Knežević, Benito Damjanić, Stevo Stojić, Ilija Kalat, Ljubiša Smuđa, Jovo Berić, Ilija Arčaba, Žarko Tomić, Dušan Korlat, Željko Glušac, Slobo Bajić, Ljubo Drljača, Zemo, Miroslav Ergić, Milan Štrbac, Slavko Đinić, Željko Lakić, Srpska grupa Kingsnjadž Perth, Milan Drča, Milo i Stanica Dragić, Ranko Šarenac, Rosa Mušicki, Mila Kostić, Branko Veselinović, Branko Matić, Zoran Ergić, Milan Ivančić, Jovan Čojić, Jovo Govedarica, Čedo Stojanović, Miljko Jarčov, Miljanović, Zoran Krajišnik, Zoran Cvetković, Nenad Đurđić, Nikola Nikolić, Mitar Subotić, Predo, Todora Lakić, Sofija Škipina, Stiv Višić, Jelenko Čubrilo i Nebojša Baljak.

"Ožalošćena porodice Ivanišević, u ovozemaljskom životu svaki rastanak je tužan i težak. Iznenadna i prerana smrt vaših najmilijih sinova je ogroman udarac, težak, tužan i bolan jer su otišli iz vaših života zauvek. Mi, koji smo daleko od vas, bili smo duboko dirnuti onim što vam se dogodilo, pa smo se sastali u našem Krajiškom klubu "Nikola Tesla" u Melburnu, da bismo vam bar na neki način pomogli".

"S nadom da ćete smoći snage da nastavite život, tamo gde je jednim delom prekinut nesrećom koja vas je zadesila, kao i bolom i tugom za vašim najmilijim. Prikupili smo jedan skroman iznos kojim želimo da vam malo olakšamo nevolje, a vašim nikad neprežaljenim sinovima, neka im je "vječna pamjat" i njihovim dušama blažen pokoj. Bog im dao od raja ključeve, rajska im se vrata otvarala, a duša u raju odmarala. U ime svih dobrovoljnih priložnika, upućujemo vam naše iskreno saučešće..."
 

Lista darodavaca iz Melburna

Novčani dar, poslat direktno Ivaniševićima, zahvaljujući Beo-Edžport-u iz Liverpula uputili su: Dragan Mrkić, Mišo Olujić, Đuro Džepina, Božo Novaković, Goran Popović, Marinko Radmanović, Savo Radmilović, Nikola Radmilović, Slavko Vejnović, Mimo Vejnović, Boško Olujić, Neno Rakić, Zoran Vukas, Dalibor Mialica, Vlado Ilić, Vaso Vujčić, Momir Gladović, Radovan Badžoka, Klub Nikola Tesla, Živko Uzelac, Dojčilo Drača, Janko Drača, Zdenko Mrkić, Milan Petrović, Željko Mrkić, Dule Tintor, Omerka Erić, Duško Mrkić, Milenko Veselinović, Veljko Mrkić, Macan Kožul, Zoran Šušak, Milan Opsenica, Spase Mirković, Vele Mrkić, Miloš Vranković, Pero Lazarević, Mićo Pavasović, Katarina Bojić, Lujo Pozder, Dragan Tintor, Neven Jelača, Brane Višić i Nikola Urukalo.

- Ne znam šta bih im rekla i poručila. Jednostavno hvala, čini mi se, nije dovoljno. Neka znaju da smo im zahvalni do neba. Moju decu ništa neće vratiti, ali ovaj novac omogućiće Tanji i Sanji bolju i lepšu budućnost. Siniša, Jelena i ja ćemo se svim silama potruditi da bude tako - rekla je Mirjana, vidno zapuštena, valjda od boli i tragedije koje su je snašli u životu.


Nadživeti troje sopstvene dece, pretežak je krst, koji ova nesrećna žena, nažalost, mora da nosi dokle god srce u njenim grudima bude tuklo.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Hvala što mislite na nas!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online