Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Živim za unuke i njihovu budućnost

Povod da reporteri "Vesti" ponovo obiđu tužni dom Ivaniševića iz Sikirice kod Paraćina, koji su u veštačkom jezeru kod Donjeg Katuna izgubili sinove Aleksandra (20) i Bojana (23), bila je pristigla pomoć članova Boćarskog društva iz Čišolm Parka u Kabramati, koji su poslali novčani dar od 1.860 dolara, o čemu smo već pisali.

Siniša Ivanišević sa unukom

Ulazeći u preskromni dom ove familije, primetili smo da je adaptacija kupatila započeta, a očekuje se i sređivanje celokupnog prizemlja.


- Zahvaljujem se svima koji su pomogli, bez obzira na to da li ih poznajem ili ne, kao i bez obzira na to koliko je ko pomogao. Toliko nam je dobrih ljudi priteklo u pomoć da još ni sami ne možemo da poverujemo. Hvala im na iskrenim rečima saučešća i finansijskoj podršci. Odlično poznajem Milenka Uzelca, čiji je nadimak bio Rusina, a koji je član boćarskog kluba koji nam je poslao novčanu pomoć. Poznavali smo se odavno, a još bolje smo se upoznali kad je oženio tetku moje supruge.

- Posebno smo se zbližili kada smo na ratištu bili u istom rovu. Zajedno smo dolazili i odlazili iz njega. Voleo bih da imam njegovu adresu da bih mogao da mu pišem. Da se prisetimo davnih dana... Zahvalio bih se i Mariji Župi, Hrvatici iz Benkovca, koja mi je direktno poslala 500 evra čim je čula za moju nesreću - kaže Siniša za "Vesti".
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

On dodaje da se nada da će tim novcem, kao i prethodno pristiglim donacijama iz daleke Australije, moći da završi neke veće poslove, odnosno da će moći da sredi celokupnu kuću, što odavno nije mogao. Pre svega želi svojim unukama da obezbedi što ugodniji život. Najbitnije mu je i da završi kupatilo. Pošto je opština Paraćin obezbedila sav potreban materijal i radnike, Siniša neće ništa morati da ulaže.
 

Pomaže koliko može: Žikica Malenović sa majstorima

- Jedino ću morati da uradim bušotinu i pumpu, jer do moje kuće nije stigla gradska vodovodna mreža. Ipak, na taj način ću zauvek rešiti problem vodosnabdevanja. Možda ću uraditi i izolaciju na kući, postaviti laminat i time završiti prizemlje od 90 kvadrata. Stolariju ću uraditi sa kolegama s posla, jer se nadam da će mi gazda to dozvoliti - planira Siniša Ivanišević.


Gornji deo kuće, odnosno visoko potkrovlje, u kome je trebalo da žive Aleksandar i Bojan, Siniša će završiti novcem koji će zaraditi od prodaje paprike, zasadivši je na 16 ari placa. Kako kaže, i ranije je dobro zarađivao od ovog povrća, pa je većinu novca ulagao u izgradnju kuće. Prošle godine je tako uradio krov. Siniša sadi i kukuruz i krompir za svoje potrebe, a manji deo prodaje.
 

Biće za završetak kuće: Siniša Ivanišević sa snajom Jelenom, unukom Tanjom i prijateljem Žikicom Malenovićem
 

- Još nisam počeo da radim, jer mi se povremeno tresu ruke, a stolarski posao traži smirenost. Najopasniji je frezer zbog velike brzine, pošto je dovoljan stoti deo sekunde da ode prst - govori Siniša.


Prilikom predaje donacije kod Ivaniševića smo zatekli i Žikicu Malenovića, oca Jelene, koja je bila udata za Sinišinog starijeg sina. On je došao da vidi ćerku i unuke Tanju i Sanju, ali i da majstorima pomogne oko radova u kupatilu.


- Želim da se zahvalim tim dobrim ljudima i u svoje ime, jer na ovaj način pomažu i našim unukama - golubicama, koje su, nažalost, ostale bez oca. Znam sigurno da Siniša neće dozvoliti da oskudevaju u bilo čemu tokom odrastanja, kao ni ja, samim tim ova pomoć će to sasvim osigurati - rekao je Žikica Malenović.
 

Novi dar iz Adelejda

Nedugo pošto smo posetili porodicu Ivanišević, za njih je stigao još jedan dar iz Australije. U pitanju je donacija od 200 dolara, kojem je naša redovna čitateljka baka Vida iz Adelejda poželela da izjavi saučešće ovoj nesrećnoj porodici. Novopristigli dar biće povod da još jednom posetimo ovu familiju, vidimo kako su i kako napreduje adaptacija njihovog skromnog doma. Isto tako, verno ćemo zabeležiti šta će Ivaniševići poručiti svojoj dobročiniteljki.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Hvala što mislite na nas!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online