Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 25.07.2013.
12:01
K. N. - Vesti - Foto: Z. Dedić A

Budite dobro i zdravo

Sedmočlanoj porodici Pap iz Mužlje kod Zrenjanina, posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja, stigao je novčani prilog od 100 dolara, koje im je uputio dobročinitelj Ilija Veselinović iz Kanbere, čije se ime često pominje na strani Humanitarnog mosta.

Čeka ih prijatno iznenađenje: Porodica Pap
 

Pored novčanog dara, stiglo je i kratko pismo u kome, između ostalog, piše:
"Molim vas da ovaj novac uručite Janošu Papu, koga je mnogo nevolja u životu zadesilo. Kada Bog daje lepo vreme ili kišu, ne gleda kome ga daje, pa tako ni mi koji pomažemo. Ipak, neke stvari su samo u njegovim rukama. Nadam se da će Gospod darovati porodicu Pap dobrim zdravljem i srećom."

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Zašto je ovaj čovek dobrog srca odlučio da pomogne porodici Janoša Papa, nije teško odgonetnuti. Ovaj nesrećni čovek nema zaposlenje, samim tim ni sigurna mesečna primanja, zbog čega njegova porodica često jedva sastavlja kraj sa krajem. Da sve bude još teže, pored supruge Zvezdane, obolele od multiple skleroze i 90-godišnje majke Eržebet, odgaja četvoro dece, od kojih je troje teško mentalno obolelo.

Najstariji sin, 21-godišnji Kristijan, dve godine mlađa Julijana i 16-godišnji Imre, pohađaju Specijalnu školu 9. maj u Zrenjaninu, dok Peter (17), jedini zdrav, pohađa srednju ekonomsku školu. Žive u više nego skromnom kućerku na periferiji Mužlje, 15-ak kilometara udaljene od centra Zrenjanina.

Zahvaljujući plemenitim čitaocima "Vesti" i njihovoj svesrdnoj podršci, poslednjih meseci to stanje je promenjeno. Uspeli su da u dvorištu naprave mali plastenik i uzgajaju povrće, pa više ne gladuju. I pored toga, nažalost, dugoročno gledajući, njihovim problemima nije kraj.

Znajući to vrlo dobro, otuda i pomoći dobročinitelja iz daleke Australije, koja će im sigurni smo veoma dobro doći. A, šta će porodica Pap poručiti u znak zahvalnosti svom dobrotvoru, reporteri "Vesti" će verno zabeležiti, kada ih budu posetili.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Radost i briga u isti mah
HUMANITARNI MOST Spas od nevolja u pravi čas
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online