Četvrtak 25.07.2013.
12:01
K. N. - Vesti - Foto: Z. Dedić

Budite dobro i zdravo

Čeka ih prijatno iznenađenje: Porodica Pap
 

Pored novčanog dara, stiglo je i kratko pismo u kome, između ostalog, piše:
"Molim vas da ovaj novac uručite Janošu Papu, koga je mnogo nevolja u životu zadesilo. Kada Bog daje lepo vreme ili kišu, ne gleda kome ga daje, pa tako ni mi koji pomažemo. Ipak, neke stvari su samo u njegovim rukama. Nadam se da će Gospod darovati porodicu Pap dobrim zdravljem i srećom."

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Zašto je ovaj čovek dobrog srca odlučio da pomogne porodici Janoša Papa, nije teško odgonetnuti. Ovaj nesrećni čovek nema zaposlenje, samim tim ni sigurna mesečna primanja, zbog čega njegova porodica često jedva sastavlja kraj sa krajem. Da sve bude još teže, pored supruge Zvezdane, obolele od multiple skleroze i 90-godišnje majke Eržebet, odgaja četvoro dece, od kojih je troje teško mentalno obolelo.

Najstariji sin, 21-godišnji Kristijan, dve godine mlađa Julijana i 16-godišnji Imre, pohađaju Specijalnu školu 9. maj u Zrenjaninu, dok Peter (17), jedini zdrav, pohađa srednju ekonomsku školu. Žive u više nego skromnom kućerku na periferiji Mužlje, 15-ak kilometara udaljene od centra Zrenjanina.

Zahvaljujući plemenitim čitaocima "Vesti" i njihovoj svesrdnoj podršci, poslednjih meseci to stanje je promenjeno. Uspeli su da u dvorištu naprave mali plastenik i uzgajaju povrće, pa više ne gladuju. I pored toga, nažalost, dugoročno gledajući, njihovim problemima nije kraj.

Znajući to vrlo dobro, otuda i pomoći dobročinitelja iz daleke Australije, koja će im sigurni smo veoma dobro doći. A, šta će porodica Pap poručiti u znak zahvalnosti svom dobrotvoru, reporteri "Vesti" će verno zabeležiti, kada ih budu posetili.

2024 © - Vesti online