Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 02.06.2013.
04:54
K. N. - Vesti - Foto: Vesti A

Raduje se svakom novom danu

Povod da osmogodišnji Aleksandar Smukov iz Dobrinaca kod Rume, kome su zbog malignog tumora amputirana oba oka, dođe u beogradsko Dopisništvo "Vesti", bio je deo donacije od ukupno 150 dolara, koji mu je pored još dvoje štićenika Humanitarnog mosta, uputila Milka J. iz Australije.

Posle nastave u redakciji "Vesti: Aleksandar Smukov

Tako je ovaj bistri dečačić, učenik trećeg razreda Škole za slepu i slabovidu decu u Zemunu, nakon završene nastave, zajedno sa majkom Aleksandrom Smukov, preuzeo 50 dolara koji mu je namenila ova žena dobrog srca.


- Veliko i od srca hvala dobrotvorki iz daleke Australije koja je mislila na mog sina i poželela da ga obraduje. Ovaj dar iskoristićemo u avgustu kada budemo išli u letnji kamp u Ivanjici, koji godinama za decu obolelu od karcinoma organizuje humanitarna organizacija Nurdor. Aca obožava da ide u taj kamp. Tamo je stekao mnogo drugara i raduje se susretu sa njima - rekla je Aleksandra Smukov, koja pored sina, brine i o 11-godišnjim bliznakinjama Ivani i Nikolini, obolelim od cerebralne paralize.


Tokom razgovora sa ovom nesrećnom majkom, koja se godinama bori za zdravlje svoje dece, saznajemo da su Aci stizali pokloni i na kućni prag.
 

Matematika omiljeni predmet

Da Aleksandar Smukov od svih predmeta u školi najviše voli matematiku, dokazao nam je to još jednom, zamolivši da mu postavimo neki zadatak. Počela su da se ređaju pitanja iz množenja, na koja je Aca brzo i tačno odgovarao, ne oklevajući ni jednog trenutka.

- Pre nekog vremena, kada smo bili na redovnoj kontroli u Beogradu, kod kuće nas je sačekao neki čovek koji nam je uručio 50 evra, rekavši da je to donacija njegovog prijatelja iz Francuske. Kako se zovu ti dobri ljudi, nismo uspeli da saznamo. Hvala im gde čuli. Aca je takođe dobio i mobilni telefon od Mirjane i Bore Petković iz Beograda.

- Oni su nam nedavno bili u poseti zajedno sa sinom Urošem sa kojim Aca mnogo voli da se druži. Iako smo im se već zahvalili, koristim ovu priliku da im posredstvom "Vesti" uputim svoje iskreno poštovanje. Mnogo su obradovali našeg sina, a to za nas nema cenu - kazala je našim novinarima majka Aleksandra, gledajući sa ljubavlju svog sina koji je za to vreme sedeo i pažljivo slušao naš razgovor.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Za lakši put do škole
HUMANITARNI MOST Spas od nevolja u pravi čas
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online