Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 29.04.2013.
12:01
S. A. - Vesti - Foto: A. Čukić, M. Karović A

Sreća je činiti druge srećnim

Povodom nastupajućih uskršnjih praznika verna čitateljka "Vesti" Rajka Tarlać iz Sidneja i njeni prijatelji poslali su u Redakciju našeg lista donaciju od 1.400 australijskih dolara želeći da obraduju što više štićenika Humanitarnog mosta. Prvih 200 AUD plemenita družina iz Sidneja namenila je siromašnom seljaku Vukomiru Tomoviću, koji sa paralizovanim sinovima 35- godišnjim Predragom i 25-godišnjim Ivanom, posle smrti supruge Zorke živi na periferiji Novog Pazara.

Dobrih dela nikada dosta: Rajka Tarlać

Donaciju u istom iznosu poželeli su da daruju 32-godišnjem mladom muzičaru Milanu Stefanoviću iz Jagodine, pred kojim je transplantacija matičnih ćelija u Beču.


Sa po 100 AUD odlučili su da za veliki hrišćanski praznik daruju i starinu Ranka Majstorovića iz Omarske, paralizovanog studenta 19-godišnjeg Đorđa Bajića iz Banjaluke i njegove sugrađane braću Zorana i Zlatka Stankovića, obolele od mišićne distrofije, teško obolelu samohranu majku Svjetlanu Kljaić iz Sključana kod Kozarske Dubice, mališane Marka i Mariju Okuku iz Hercegovine koji su u saobraćajnoj nesreći izgubili roditelje, usamljene starice 70-godišnju Borku i 79-godišnju Čedinu Dražević iz Drenove, bolesnu Užičanku Doris Bošnjaković, koja se oporavlja od teške operacije oba kuka, 12-godišnjeg Mihaila Kukića iz Prijedora kojeg čeka i treća transplantacija, slepog dečaka Aleksandra Smukova iz okoline Rume, te malog Nikolu Dunovića iz Prijedora, koji raste bez majke.

Uživaće u praznicima i darovima: Aleksandar Smukov

"Vesti" će nastojati da u najskorije vreme uruče ove donacije kako bi ispunili želju dobrotvora iz Australije, a obradovali 12 porodica kojima je novac poslat.
U beogradskom dopisništvu našeg lista donaciju je za svog sina Aleksandra prva preuzela Aleksandra Smukov, zahvalivši se i poželevši srećne praznike prijateljima iz Sidneja.


- Nije prvi put da nam Rajka Tarlać pomaže, i ovoga puta nas je prijatno iznenadila. Naše dobrotvore sigurno će obradovati to što je Aca na nedavno održanom takmičenju recitatora osvojio treće mesto i dobio sat sa govornim softverom kao nagradu. Bio je oduševljen.

- Kako li će se tek obradovati kada ga za praznike iznenadi porodica Petaković iz Beograda koja mu sprema mobilni telefon sa govornim softverom.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Da nije humanih ljudi život mog sina bio bi neuporedivo teži, oni se već godinama trude da mu pomognu, da probude u njemu radost i radoznalost. Još jednom im hvala na tome - rekla je Aleksandra Smukov.
 

Milan u maju na transplantaciji?

Nema vremena za čekanje: Stefanović sa majkom

Prilog humanista iz Sidneja dobro će doći Milanu Stefanoviću, obolelom od bolesti motornog neurona, pred kojim je 22. maja transplantacija matičnih ćelija u Beču.


- Hvala Rajki Tarlać, ali i Gvozdeni Ekvilo iz Ciriha koja nam je ovih dana poslala 200 evra. Obavešteni smo da transplantacija košta 16.500 evra, što je skuplje nego što smo očekivali. Zato nam sada nedostaje oko 6.500 evra. U Jagodini će uskoro biti održan humanitarni koncert za mog Milana, nadam se da ćemo obezbediti bar deo novca.

 

- Sve mu je lošije, teško govori, pluća atrofiraju... Strepim šta donosi svaki novi dan - kaže Milanova majka Mirjan.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Uvek ste u našim mislima!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online