Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 09.04.2013.
12:01
S. A. - Vesti - Foto: Vesti A

Milena bolje vidi

Slabovida devojčica Milena Živanović iz Bajine Bašte godinama vodi bitku za vid. Posle četiri operacije u Rusiji lekari sada tvrde da šestogodišnja Milena vidi 25 odsto, ali da su neophodne bar još dve operacije kako bi rezultati bili zadovoljavajući.

Kako što pre do Rusije: Milena Živanović
 

Početkom marta ova ljupka devojčica trebalo je da ponovo krene put Kaluge, ali isprečio se ozbiljan problem. Obolela je od meningitisa i završila u dečjoj bolnici u Beogradu. Uz sve to usledio je i epi napad, a ruski lekari insistiraju da se operacije na očima mogu obaviti tek nakon tri meseca od poslednjeg napada. Milena sada čeka, a za operaciju nedostaje oko 600 evra.


Zato se njena brižna majka Marijana veoma obradovala kada smo je ovih dana obavestili da je devojčici iz južne Australije stiglo 200 AUD koje joj je poslala njena zemljakinja, rodom iz Bajine Bašte, Perka Sučić-Dimitrijević.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Bez čitalaca "Vesti" teško bismo uspeli da odemo u Rusiju i ranije, a i ovoga puta njihova pomoć nije izostala. Svima smo veoma zahvalni, a za uspeh naše ćerkice zasluga pripada i njima. Milena razlikuje boje, prepoznaje likove, ide u vrtić, razlikuje životinje...


U grupi je sa decom koja imaju posebne potrebe, a vaspitači čine sve da se što bolje socijalizuje. Zbog toga jednom nedeljno i psiholog radi sa njom. S razlogom verujemo da se stvari kreću u dobrom pravcu i najveća nam je želja da što pre odemo u Rusiju, jer smo se svaki put iz Kaluge vraćali sa sve boljim rezultatima. Nadamo se da će tako biti i ovog puta - kaže Marijana Živanović.


Vreme za polazak u školu se približava, kao i vreme kada bi završne operacije morale da budu obavljene. Među humanim zemljacima širom dijaspore sigurno još ima onih koji žele da pomognu ovoj devojčici da uskoro ravnopravno sedne u školsku klupu sa ostalim prvacima, nižući najbolje ocene.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Mali Dejan, veliki borac
HUMANITARNI MOST Uz dobre ljude sve je lakše
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online