Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Ocu posao, deci pokloni

Svečano je uoči Nove 2013. godine bilo u domu porodice Miodraga i Slađane Dunjić iz zabitog sela Banovica, podno Peštera, koje teritorijalno pripada mesnoj zajednici Štitare i opštini Novi Pazar.

Novogodišnji pokloni: Mali Dunjići

Posle napisa u "Vestima" i još nekoliko ovdašnjih novina, za težak život četvoro malih Dunjića: četvorogodišnje Dajane, trogodišnje Milice, dvogodišnje Dušice i petomesečne Jelene, koje roditelji, nadničari u bespuću Peštera, ne mogu da prehrane i obuku, saznao je i potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić koji je odmah poželeo da lično dođe u Banovicu i uruči pomoć ovoj siromašnoj porodici.


Zbog snega, hladnog vremena i dugog puta Krkobabić, ipak, nije došao u peštersku zabit, ali je poslao izaslanike iz Srbijašuma koji su porodici Dunjić doneli neopisivu radost. Glava kuće Miodrag dobio je rešenje o zaposlenju u Srbijašumama, gde će raditi kao lugar. Ovo javno preduzeće pomoći će da se renovira postojeća ili za decu izgradi nova kuća, a osim toga deci je uručena i gomila novogodišnjih i drugih poklona.


Potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić će na proleće, kad se vreme prolepša, sigurno doći u Banovicu da obiđe porodicu Dunjić, Miodrag je sada naš radnik, pa će i Srbijašume učiniti sve da im pomognu, deca su napredna, lepa i pametna, žive u trošnoj sobici od desetak kvadrata, zaslužuju svakako bolji život - ističu Đurica Mihajlović i Nikola Sovrlić, rukovodioci u Srbijašumama koji su se, najpre, sa Dunjićima sreli u mesnoj kancelariji Štitare (sneg je bio veliki, pa se nije moglo do Banovice), a potom su specijalnim terenskim vozilom ipak otišli da vide u kakvoj nedođiji i u kakvim uslovima žive.

Rešenje o zasnivanju radnog odnosa: Miodrag Dunjić i predstavnici Srbijašuma
 


- Radujemo se što će Dunjići ostati na svom, kakvom-takvom, kućnom pragu i što će deca rasti ovde gde su rođena. Pomažemo i pomoći ćemo i drugim porodicama sa puno dece koje su u sličnim nevoljama - ističe Đurica Mihajlović.


- Kad su mi javili da će doći ljudi iz Srbijašuma i da ću dobiti zaposlenje umalo se od radosti nisam srušio. Samo mi znamo šta nam posao i plata koju ću imati znače. Biće za hranu, za obuću, odeću, a kad pođu u školu i za školovanje dece. Nadam se da ću opravdati poverenje i da ću se dobrim radom odužiti Srbijašumama, ali i potpredsedniku Vlade Jovanu Krkobabiću koji je pokazao da misli i na nas koji smo siromašni i daleko od prestonice - kaže Miodrag Dunjić.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


- Naša deca su oskudevala u svemu, ni za hranu nismo imali, snalazili smo se kako smo znali i umeli, sada će sigurno biti mnogo bolje. Naše devojčice moći će da rastu kao ostala deca - priča Slađana Dunjić.


Nekoliko čitalaca "Vesti" iz raznih zemalja, od Evrope do Australije, zvalo je Dunjiće i obećalo im je da će, čim na proleće započne izgradnja kuće, poslati pomoć za nameštaj, posteljinu, dovođenje vode, kupatilo....

Našao ih Hido

Za nevolje Dunjića verovatno niko, sem njihovih komšija, ne bi znao da ih u avgustu nije "našao" poznati humanitarac Hido Muratović koji je pozvao medije da ih obiđu, napišu o njima priču i apeluju na sve dobre ljude da im pomognu. Među prvima u Banovici su boravili i reporteri "Vesti".

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Srećne i tužne u isti mah
HUMANITARNI MOST Bolji život na vidiku
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online