Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 06.01.2013.
05:11
B. Grujić - Vesti - Foto: A

Dobra dela najlepši posao

Krepki Nemac, 88-godišnji Rudolf Valter, inače počasni građanin Kikinde i vlasnik trgovačke firme Angropromet, na najlepši način obeležio je desetogodišnjicu uspešnog rada svog lanca trgovina, donacijom od 5.000 evra za socijalno ugroženu decu u kikindskoj opštini, kupovinom 1.200 paketića za Novu godinu i poklonom bolnici u Kikindi, od 200 jastuka, te 2.000 evra.

Čovek velikog srca: Rudolf Valter

Tokom poslovanja u Srbiji Valter je stekao epitet uspešnog biznismena, ali i ličnosti koja nesebično pomaže građanima u nevolji.

Pre tačno deset godina, životni put ga je naveo u Vojvodinu, u Banat. U Kikindi je kupio potpuno urušeno trgovinsko preduzeće i napravio firmu za poštovanje. Ima 25 moderno opremljenih prodavnica i robnu kuću, a njegovi radnici primaju najveće plate u ovoj branši.

- Humanitarni rad, uporedo sa biznisom, oduvek je bio moja preokupacija, jednostavno tako sam navikao da živim i radim, drugačije ne mogu - poručuje ovaj Nemac koji je pre nekoliko godina, iz velike ljubavi prema Srbiji, uzeo srpsko državljanstvo.

Uvek tamo gde treba

 

Od 2003. godine Rudolf Valter siromašnoj deci, u desetak vojvođanskih gradova u kojima posluje njegova trgovačka firma, za božićne i novogodišnje praznike obavezno poklanja paketiće, a ove godine sprema se da obori rekord i podeli ukupno 25.000 novogodišnjih i božićnih darova. Domu zdravlja u Kikindi poklonio je sanitetsko vozilo, platio je komoru za bolnički mamograf, dao novac za opremanje gerijatrijskog odeljenja, kao i za izgradnju pravoslavnog hrama Svetih Kozme i Damjana.


Da bi dokazao koliko voli grad na severu Banata, Rudolf Valter pokrenuo je trke "Za srećnije detinjstvo", ali i "Dane ludaje", a čak 10.000 evra dao je za ozelenjavanje Kikinde. Valter velikog srca, kako ga Banaćani zovu, ove godine izdvojio je 50.000 evra za lečenje Dijane Sivčev, 21-godišnje Kikinđanke, koja je posle uspešnih tretmana u Mađarskoj i Nemačkoj, sada potpuno ozdravila.


- Devojka je nakon mukotrpne odiseje po bolnicama, napokon zdrava, a mojoj radosti nije bilo kraja. Srećan sam kada nekome mogu da pomognem. Najponosniji sam što smo spasli jedan mlad život - skromno priča Valter.


Dijana je operisana u jednoj klinici u Frankfurtu, a njeni roditelji neizmerno su zahvalni čoveku u čijoj firmi su oboje zaposleni.  

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Jedan dan kao san
HUMANITARNI MOST Despote budi nam dobro!
HUMANITARNI MOST Čovek se oslanja na čoveka
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online