Nedelja 06.01.2013.
05:11
B. Grujić - Vesti - Foto:

Dobra dela najlepši posao

Čovek velikog srca: Rudolf Valter

Tokom poslovanja u Srbiji Valter je stekao epitet uspešnog biznismena, ali i ličnosti koja nesebično pomaže građanima u nevolji.

Pre tačno deset godina, životni put ga je naveo u Vojvodinu, u Banat. U Kikindi je kupio potpuno urušeno trgovinsko preduzeće i napravio firmu za poštovanje. Ima 25 moderno opremljenih prodavnica i robnu kuću, a njegovi radnici primaju najveće plate u ovoj branši.

- Humanitarni rad, uporedo sa biznisom, oduvek je bio moja preokupacija, jednostavno tako sam navikao da živim i radim, drugačije ne mogu - poručuje ovaj Nemac koji je pre nekoliko godina, iz velike ljubavi prema Srbiji, uzeo srpsko državljanstvo.

Uvek tamo gde treba

 

Od 2003. godine Rudolf Valter siromašnoj deci, u desetak vojvođanskih gradova u kojima posluje njegova trgovačka firma, za božićne i novogodišnje praznike obavezno poklanja paketiće, a ove godine sprema se da obori rekord i podeli ukupno 25.000 novogodišnjih i božićnih darova. Domu zdravlja u Kikindi poklonio je sanitetsko vozilo, platio je komoru za bolnički mamograf, dao novac za opremanje gerijatrijskog odeljenja, kao i za izgradnju pravoslavnog hrama Svetih Kozme i Damjana.


Da bi dokazao koliko voli grad na severu Banata, Rudolf Valter pokrenuo je trke "Za srećnije detinjstvo", ali i "Dane ludaje", a čak 10.000 evra dao je za ozelenjavanje Kikinde. Valter velikog srca, kako ga Banaćani zovu, ove godine izdvojio je 50.000 evra za lečenje Dijane Sivčev, 21-godišnje Kikinđanke, koja je posle uspešnih tretmana u Mađarskoj i Nemačkoj, sada potpuno ozdravila.


- Devojka je nakon mukotrpne odiseje po bolnicama, napokon zdrava, a mojoj radosti nije bilo kraja. Srećan sam kada nekome mogu da pomognem. Najponosniji sam što smo spasli jedan mlad život - skromno priča Valter.


Dijana je operisana u jednoj klinici u Frankfurtu, a njeni roditelji neizmerno su zahvalni čoveku u čijoj firmi su oboje zaposleni.  

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online