Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 06.11.2012.
12:01
S. Aleksendrić - Vesti - Foto: Vesti A

Sinovi i kćeri jedino bogatstvo

Naslov jedne reportaže objavljene u našem listu, "Deca koja jedu golubove", koja govori o tegobnom životu jedanaestočlane kosmetske porodice Savić, dirnuo je srca mnogh zemljaka širom dijaspore koji su poželeli da im pomognu. U Redakciju "Vesti" stigao je novčani prilog od 550 australijskih dolara koje je, uz pismo podrške ovoj porodici iz Zebinca kod Novog Brda iz Sidneja poslala porodica Opačić.

Sanjaju bolju budućnost: Majka Gospava sa decom

"Neka vas čuva Gospod naš Isus Hristos i presveta njegova majka sa svim svetim. Neka vam podare zdravlje, slogu, mir, ljubav i neka vas čuvaju na svim putevima vašim", poručili su Opačići Savićima kojima će ova pomoć sigurno dobro doći uoči predstojeće zime.


Jer, Savićima svega nedostaje sem dečje graje u više nego skromnoj kući. Gospava i Ljubiša Savić jedva sastavljaju kraj sa krajem razvlačeći na mesec dana i 11 gladnih usta simboličnu i neredovnu socijalnu pomoć.


Majka Gospava, na čijem se licu vide tragovi teškog života ispunjenog borbom za golo preživljavanje, kaže da je u nehumanim uslovima odgajila Dragana, Draganu, Zorana, Lazara, Miodraga, Jelenu koja gotovo svakodnevno ima epileptične napade, Slađana, Marinu i petogodišnju Anu. Najstariji sin studira, troje je u srednjoj i dvoje u osnovnoj školi. Svi su odlični đaci. Bore se za svoje parče boljeg života vredno učeći, ne posustajući u okolnostima u kojima bi mnogi digli ruke od knjige. A njima je ona izlaz.

Kontakt telefon

 

Poštovani čitaoci, ukoliko želite da pomognete jedanaestočlanoj porodici Savić to možete da učinite uz pomoć Redakcije našeg lista ili tako što ćete s njima stupiti u kontakt posredstvom telefona: +37744357298. Budući da su deca uzrasta od studenata do predškolaca verujemo da će svako od vas nači načina da nekoga od njih obraduje, jer dolazi i vreme praznika.


Pored sirotinje, ono što posebno brine roditelje i njihovu ionako tešku životnu situaciju čini još težom jeste i bolest male Jelene.


- Ima svakodnevne napade epilepsije. Da mi je ona zdrava, za ostalo bismo se snalazili kako znamo i umemo, a pošto je bolesna pare idu za nju, od 200 do 300 evra na lekove mesečno. Na svaka tri meseca su kontrole na Institutu za majku i dete u Beogradu. Ali, i za odlazak kod lekara treba para - priča Gospava sanjajući neke bolje dane za svoju decu.


Verujemo da će i ova kosmetska porodica lakše prebroditi nevolje uz podršku ljudi dobre volje koji su uvek imali razumevanja za one u otadžbini kojima sudbina nije bila naklonjena.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online