Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 31.05.2017.
18:11
K. N. - Vesti - Foto: Lična arhiva A

Zahvaljuju se osmehom i dobrim ocenama

Svakog meseca, pa i proteklog, đaci orahovačke Gimnazije na Kosmetu, kao i mali pešak iz Đonlija na Goliji, dobijaju stipendije svojih dobročinitelja iz daleka, koje za njih i njihove porodice znače skoro i sam opstanak. Da podela svakog puta protekne u svečanom tonu, posebno kada je reč o gimnazijalcima, posebno brinu svi zaposleni u Gimnaziji.

Lična arhiva
Zahvalni i nasmejani đaci orahovačke Gimnazije

- Majske stipendije podelili smo svim našim đacima, zahvaljujući humanim čitaocima "Vesti" O. V. iz Sidneja, Ostoji Zariću iz Frankfurta, M. K. iz Toronta, Slavki Stojanović, kao i Humanitarnoj hrišćanskoj zajednici Radosti moja iz Štutgarta, Otačastvenom butiku iz Beograda. Naši đaci su se, naravno, kao i svakog meseca obradovali, ali potrudili da imaju što bolje ocene. Bliži se i kraj školske godine. Po dogovoru sa donatorima, još bi trebalo da podelimo stipendije za jun, a posle ako Bog da, da pronađemo donatore za narednu školsku godinu. Svakako, sada je cilj da prvo ispratimo naše maturante, pa ćemo videti šta će biti dalje. Svako dobro od Gospoda želim svim dobročiniteljima u ime naših đaka i profesora - poručila je Olivera Radić.

Nedugo potom, posredstvom naše sidnejske Redakcije, plemeniti O. V. poslao je 600

Poziv za dobročinstvo

I "Vesti" se ovom prilikom još jednom zahvaljuju svojim vernim čitaocima koji su imali sluha i uputili pomoć ovoj deci, zbog čega imaju šansu za svetliju budućnost i bolje sutra. Ovom prilikom pozivaju i druge zainteresovane ljude dobre volje da se jave našoj Redakciji, ukoliko žele da i naredne godine stipendijama pomognu đake orahovačke Gimnazije, kako bi još nekome ubuduće olakšati teško breme i ulepšati školovanje.

dolara, junsku stipendiju za gimnazijalce, braću Timoteja i Nikolu Matića, Jovanu Antić i Kristinu Baljošević, kao i đaku pešaku Stefanu Pendiću (13), učeniku šestog razreda Osnovne škole "Sveti Sava" u Šaronjama na Goliji. Novopristigli dar, prosleđen je na adrese onih kojima je namenjen.

Kako je proteklo uručenje junskih stipendija đacima gimnazije u Orahovcu, kao i mališanu sa Golije, njihovi dobročinitelji iz Australije, Kanade, Nemačke i Srbije, moći će da pročitaju u jednom od izdanja našeg lista. Ono što je sigurno, to je da će se kao i uvek radovati, ne samo zbog novca koji im je stigao, već i održanog obećanja i zadate reči dobročinitelja, koji su zdušno i svesrdno brinuli o njima od septembra protekle godine, na čemu su im veoma zahvalni.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.









 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online