Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 19.10.2012.
12:01
S. S. - Vesti - Foto: V. Sekulić A

Između želja i mogućnosti

Šestogodišnja Karolina Janićević iz Berevca kod Štrpca od septembra je ponovo u Beogradu. Ovoj devojčici, koja posle ugrađenih kohlearnih implantata zbog gubitka sluha na oba uha nije završila postoperativnu logopedsku rehabilitaciju i resocijalizaciju zbog nemogućnosti roditelja da finansiraju boravak u glavnom gradu, šansu da propušteno nadoknadi dali su čitaoci "Vesti".

Rođaci u poseti: Karolina sa majkom, Verom i Nenadom Noić
 

Zahvaljujući donacijama u vrednosti od oko 4.000 evra, Karolina je celu prošlu školsku godinu provela na vežbama, naučila da govori i raspoznaje zvukove. Ali, da bi naredne godine bila osposobljena za polazak u redovnu školu, jer na Kosovu ne postoje specijalne škole za decu oštećenog sluha, neophodno je da do ovog juna prođe još jednu logopedsku rehabilitaciju i savlada predškolski program u Osnovnoj školi "Stefan Dečanski" u Beogradu.


- Stan koji smo prošle jeseni iznajmili i plaćali donacijama čitalaca "Vesti" zadržali smo i preko leta, tako da smo Karolina i ja imale gde da se smestimo. Suprug, koji sam radi, novac je pozajmio da dođemo. I dalje nas dve uspevamo da mesec preguramo sa 350 evra, što je više od suprugove plate - priča zabrinuto majka Jelena u beogradskom Dopisništvu "Vesti".

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Dok sluša, zabrinutost se vidi i u očima ljupke i marljive devojčice. Ne pomažu ni prelepa haljinica, dar Vere Noić iz Klermont Feranda koja je sa sinom Nenadom, na putu ka Kosovu, ostala u Beogradu da poseti svoju malu rođaku i obraduje je mnoštvom pokolona među kojima je i 50 evra.


- Familija na Kosovu je velika i svima treba pomoć. Najsrećnija bih bila kad bih Karolini mogla da snosim troškove rehabilitacije - rekla je u beogradskom Dopisništvu Vera Noić, penzionerka koja je, kako kaže, uzimala učešće u svim akcijama organizovanim u Francuskoj za pomoć deci s Kosova.


Ovog puta Vera Noić darovala je 20 evra Kristini Ristić, siročetu iz Krševice kod Bujanovca, a odlazeći iz Beograda ponela je zadovoljstvo što je njena mala rođaka ostvarila znatan napredak u govornoj komunikaciji, ali i brigu da li će porodica moći da isfinansira rehabilitaciju do kraja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online