Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 26.06.2012.
12:00
K. Marković - Vesti - Foto: A

Spasimo Sergijev život!

Sudbina teško bolesnog jednogodišnjeg dečaka Sergija Milićevića, čiji se roditelji zajedno sa mnogim lekarima bore da mu spasu život, dotakla je srca ne samo ljudi u otadžbini već i širom dijaspore. Mnogobrojnim akcijama, koje se organizuju da bi se prikupila pomoć za neophodno lečenje, pridružila se i gospođa Nina Ljiljak iz Melburna, koja je prošle subote organizovala humanitarno veče u Srpskom sportskom centru.

Slaba poseta, ali značajna pomoć za Sergija Milićevića
 

Na razočaranje organizatora, odziv posetilaca na humanitarno veče, održano u sali Srpskog sportskog centra u Kizboru, bilo je ispod svih očekivanja. Ipak, posredstvom Humanitarnog mosta "Vesti" malom Sergiju će biti narednih dana biti poslato 2.000 dolara.

Nina Ljiljak

- O teškoj sudbini malog Sergija saznala sam posredstvom TV priloga koji je emitovala srpska TV Prva. Zaista je me je dirnulo kako se Milićevići na svaki mogući način bore da spasu tako majušni život lepog dečaka - kaže Nina Ljiljak.


Ona je zajedno sa grupom dobrovoljaca organizovala humanitarno veče, a pored slabog odziva, bila ohrabrena, da su tokom večeri prikupili ipak značajna sredstva za Sergijevo lečenje.

Poziv ljudima dobre volje

Humanitarno veče za Sergija Milićevića pomogao je, između ostalih i Srpski sportski centar iz Kizboroa. Tokom večeri prisutne posetioce zabavljao je pevač Neđo Živaljević sa muzičkim orkestrom. Članovi uprave Srpskog centra potrudili su se da organizatorima pomognu da prikupe donacije, a na kraju večeri nisu skrivali zadovoljstvo da su i pored skromne posete uspeli da prikupe značajan novac za bolesnog dečaka iz Beograda.
- Hvala 'Vestima' na pomoći, da posredstvom Humanitarnog mosta Sergije što pre dobije ovu pomoć. Pozivam ljude, da ukoliko mogu pomognu i spasu život Sergija Milićevića - poručila je Nina Ljiljak.

- I sama sam poslala određeni novac, koliko je to bilo u mojoj mogućnosti. Želela sam da ipak, kao zajednica poznata po humanosti, pomognemo još više. Jeste, razočarana sam slabim odzivom, ali ohrabrena da su mnogi koji su bili sprečeni da dođu, posredstvom prijatelja i poznanika poslali svoje donacije za Sergija Milićevića - dodaje gospođa Ljiljak.
 

Dobro čini i dobru se nadaj...

Bez suvišnih pitanja predsednik kluba Božo Stojanac je ponudio da pomognu ovu plemenitu akciju. Ostavili su mi da izaberem dan kada želim da organizujem ovu humanitarnu akciju. Nadam se da će ako ništa, ova akcija, pomoći i našim ljudima u Australiji da se podsetimo na bolesne i nemoćne, kojima je naša pomoć potrebna. Živimo lepo u Australiji, ali zar nema ničega lepšeg u životu ako nekom pomognemo, a posebno spasemo život nekog deteta. U životu nikada ne znamo šta možemo da očekujemo, ukoliko činimo nekom dobro, dobru možemo i da se nadamo, poručuje Nina Ljiljak.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online