Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 28.01.2012.
12:01
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti A

Početak nove bitke

Na kućnu adresu 22-godišnjeg Nikole Mrkajića iz Šimanovaca, teško povređenog u saobraćajnoj nesreći pre tri godine, nedavno je stigla donacija vredna 350 evra od prijateljice njegovih roditelja Ljubice Petrović iz Melburna koju je uputila zajedno sa svojim prijateljima.

Beskrajno zahvalan: Nikola Mrkajić sa fizioterapeutom

Ova žena dobrog srca pomoć nije uputila prvi put, jer je tokom akcije za ovog mladića već nekoliko puta organizovala prikupljanje pomoći među prijateljima i poznanicima, mahom Tuzlanaca, kako bi se Nikoli obezbedilo dovoljno sredstava za lečenje.


- Ljubica Petrović, prijateljica iz školskih dana mog supruga Žarka, bila je, rekla bih, prva među jednakima u prikupljanju pomoći vredne 9.450 evra za našu porodicu, potom i 1.500 evra. Naravno, na tome sam joj neizmerno zahvalna, ali i na toplim ženskim razgovorima koji su u poslednje vreme sve učestaliji. Činjenica je da su već pune tri godine ceo moj svet muž, sinovi i medicinsko osoblje. Hvala joj do neba i njoj i njenim prijateljima na ovom novčanom daru. Moj Nikola je, uprkos svemu što činimo, i dalje u specifičnom stanju zbog povreda koje su u većoj meri neurološke nego ortopedske. Upravo iz tog razloga sam odlučila da kontaktiram i jednu rusku kliniku koja se bavi transplantacijom matičnih ćelija, poslala Nikoline nalaze i nestrpljivo čekala njihov odgovor - kaže Sunčica Mrkajić, a potom nastavlja:
 

Na terapiju 27. marta

- Pošto sredstva za prvu terapiju imamo dovoljno, odmah smo uplatili klinici i Nikoli je zakazan tretman za 27. mart. Tek nakon prve terapije u Moskvi znaćemo da li da nastavljamo lečenje i koliko će ciklusa biti potrebno, od kojih svaki košta oko 5.500 evra - rekla je majka Sunčica.

- Odgovor je stigao putem elektronske pošte, u kome se ukazuje da naš Nikola ima jak intelekt, ali da nema nikakvu kontrolu ponašanja i da bi transplantacijom moglo da se povoljno utiče na neurološki sistem koji bi doveo do ukupnog poboljšanja.


Za odlazak i Nikolino lečenje kod ruskih lekara u trajanju od tri nedelje sa pratiocem, potrebno je 20.000 evra. Zahvaljujući brojnim ljudima dobre volje, Mrkajići imaju dovoljno novca za prvi ciklus terapija koji je i najskuplji.


- Ono što zasigurno znam jeste da sam majka, a majke se za zdravlje svoje dece bore do poslednjeg atoma snage. To radim od Nikoline saobraćajne nesreće iz koje je jedva izvukao živu glavu. Verujte, bilo bi mi manje bolno da je Nikola ostao u kolicima, ali zdravog uma i psihički stabilan. Još nam je samo to ostalo da pokušamo da mu pomognemo da dostojanstveno živi lečenjem u Rusiji - ispričala je Sunčica Mrkajić.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Korak od sedam milja
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online