Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 29.12.2011.
12:01
K. Nedeljković - Vesti - Foto: A

Vi ste naša svetlost u tami

Novčani prilog od 100 australijskih dolara, koji su Rajka Tarlać i parohijani SPC "Sveti knez Lazar" iz Aleksandrije, predgrađa Sidneja, namenili slepoj Užičanki, 20-godišnjoj Doris Bošnjaković, oboleloj od cerebralne paralize i epilepsije, prosleđena je na njen kućni prag.

Obradovana: Doris Bošnjaković
 

Ova donacija je ujedno i poslednji deo od ukupno 1.200 dolara koliko su ovi dobročinitelji iz daleke Australije prikupili i uputili za čak osmoro unesrećenih zemljaka u otadžbini, koji su se našli na stranici Humanitarnog mosta. Njihova pomoć je već stigla bratu i sestri Marku i Mariji Okuki iz sela Predolja, Ranku Majstoroviću iz Omarske, familiji Tomović iz Novog Pazara, porodici Božić iz sela Vardišta, Danilu Jovanovu iz Kraljeva, Suzani Vukosavljević iz Novog Bečeja i Aleksandru Smukovu iz sela Dobrinaca. O svemu tome već smo pisali, a danas o pišemo o uručenju poslednjeg priloga višestruko bolesnoj Doris, koja zajedno sa samohranom majkom Slavicom i sestrama Suzanom i Anamarijom živi od socijalne pomoći.
 

Poziv na rođendanske proslave

- Sabadoši su pozvali za uskršnje praznike moju najmlađu ćerku Anamariju da prisustvuje rođendanskoj proslavi punoletstva njihovog najstarijeg sina Pavela. Za razliku od mene, za Anamariju već sada znam da će otići. Tada će ujedno obići i nekoliko zdravstvenih ustanova pošto završava četvrtu godinu srednje medicinske škole, pa će joj dobro doći kao dodatna edukacija. Ko zna, možda se Anamariji jednog dana posreći u životu, dobije dobro plaćen posao, pa će naše muke biti manje od ovih sadašnjih - ispričala je majka Slavica.

- Ovaj novčani prilog nam je veoma dobro došao da izguramo mesec do kraja, što nam zaista mnogo znači. Još jednom od srca hvala svim tim dobrim ljudima što su mislili na moju kćer i poželeli da je obraduju. To su zaista i učinili, jer Doris je takva da nju sve raduje. Kad to kažem mislim i na najmanje moguće sitnice koje obasjavaju tamu u kojoj se nalazi. Svi dobri ljudi koji su uz nju godinama su svetlost njenog teškog života i mislim da to treba da znaju - rekla je Dorisina majka Slavica Bošnjaković-Polimčević, sećajući se da je Doris bila devojčica kada je akcija Humanitarnog mosta počela, a ona razvedena, bez mogućnosti zaposlenja jer je Doris i tada zahtevala tuđu negu 24 sata dnevno.


- Iskoristila bih ovu priliku da se još jednom zahvalim porodici Olge i Tonija Sabadoša iz holandskog grada Sint Pankrasa. Pozvali su me nedavno da dođem na rođendan njihovog najmlađeg sinčića Dimitrija u januaru, sa tim što će oni snositi troškove celog puta. Pošto moja Doris ne može da izdrži toliki put, otići ću samo ukoliko ona bude dobrog zdravstenog stanja. Tako je bilo i pre pet-šest godina, kada sam prvi put bila njihova gošća. Verujte, i sam poziv ovih dragih ljudi, naših anđela čuvara i njihova želja da zajedno, kao porodica, proslavimo rođendan njihovog sina, znači više od sveg blaga ovog sveta. Mi sa njima osećamo da smo živi, da smo voljeni i nekom potrebni. Oni nam daju toplinu i kao da deo svoje snage i radosti prenose na nas, a deo deo brige o Doris preuzimaju na sebe.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Draga Rajka, hvala neizmerno
HUMANITARNI MOST Zrak svetlosti u tami
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online