Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 15.01.2014.
12:01
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti A

Bog vas sačuvao od svakog zla!

Novčani prilog od 100 dolara, koje je dobrotvorka Rajka Tarlać iz Sidneja uputila 21-godišnjoj Doris Bošnjaković iz Užica, oboleloj od epilepsije i cerebralne paralize, u beogradskom Dopisništvu "Vesti", nedavno je preuzela njena sestra Ana Marija Bošnjaković.

Uvek negovana: Doris Bošnjaković

Odnevši dar u rodni grad, ubrzo se našim novinarima javila samohrana majka Slavica Bošnjaković-Polimčević, poželevši i da se u svoje ime zahvali:


- U ovom svetu tame, bola i tuge još postoje ljudi velikog srca i čiste duše poput Rajke Tarlać, koji se rado odreknu nečeg svog da bi učinili nečije trenutke i život lepšim. Hvala joj do neba na tome. Neka joj dragi Bog stostruko vrati. Isto tako, iskoristila bih priliku da se zahvalim i gospodinu Milanu Saviću iz Esena, rodom iz Valjeva, koji nam je nedavno na kućnu adresu poslao torbu tešku 20 kilograma u kojoj je bilo svačega. Od čajeva, čokolada, bombona, sokova, keksa do sredstava za higijenu i mnogih sitnica, koje mi je teško da nabrojim. Uz to, Doris je dobila i 20 evra, kao i čestitku gde je najavio novu pomoć kada Doris bude krenula za mesec dana na nove operacije kukova u Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti Banjica u Beogradu, pošto prethodne nisu uspele.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Kako je u nekoj od prethodnih priča o Doris, dobročinitelj Milan Savić saznao i da joj je neophodan medicinski krevet na električni pogon, zatražio je od porodice Bošnjaković da mu pošalju potrebnu dokumentaciju kako bi pokrenuo akciju među svojim prijateljima u Esenu. Sve to je odneo i u SPC, svešteniku Draganu Čolakoviću, koji je pokrenuo akciju prikupljanja novca za krevet, zajedno sa crkvenom opštinom.


- Ovoga puta, želim da se od srca zahvalim svešteniku na zalaganju i trudu da pomogne mojoj ćerki. Činjenica je da Doris u ovakvom stanju ne može da spava u običnom krevetu, što je i preporuka neurologa i fizijatra. Nadamo se da ćemo uspeti da prikupimo dovoljno novca za krevet, kako bi Doris, bar koliko-toliko imala miran san, posle toliko nevolja i muka koje je od rođenja u stopu prate. Svim donatorima, prijateljima širom sveta, želimo mnogo zdravlja, sreće i ljubavi i da ih dragi Bog čuva od svakog zla - poručila je majka Slavica.
 

Čestitka i prilog

Na kućnu adresu Doris, nedavno je stigla velika čokolada i 20 evra, dar Radomirke Race Kovačević iz Alahmara, koja je često i obilazi kada dođe u rodno Užice.
- Hvala Raco što nas se uvek setiš i obraduješ poklončićem - kazala je Slavica.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Draga Rajka, hvala neizmerno
HUMANITARNI MOST Hvala što mislite na Doris
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online