Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 14.12.2011.
12:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: A

I po cenu duga, Igor mora na terapiju

Dok čitate ove redove, 29-godišnji Igor Dundić iz Bratunca odmara se u Moskvi od dugog puta kako bi imao snage za nove dvonedeljne tretmane.

HVALA DO NEBA: Igor Dundić sa majkom Milevom

A nedugo pred njegov polazak na nastavak lečenja u Rusiju, čitao je Milan Mihailović iz Minhena da ovog puta mladom invalidu i njegovoj samohranoj majci nedostaje pozamašna suma novca za plaćanje svih troškova. Odmah je poslao na njihovu kućnu adresu 250 evra, želeći da im pomogne ali i da ih ohrabri da ne odustanu od borbe, sada kada je Igor nadomak cilja, a to je da se kreće i brine o sebi bez tuđe pomoći.
O ovom gestu dobročinitelja, naše novinare je obavestila Igorova samohrana majka Mileva.


- Iako smo se već u telefonskom razgovoru zahvalili ovom divnom čoveku, Igor i ja osećamo potrebu da to učinimo javno, posredstvom "Vesti". Pokazao je iskrenu brigu i razumevanje za situaciju u kojoj se nalazimo, ali i optimizam da će se rešenje već nekako naći. Kao što sam vam rekla, zbog nedostatka finansijskih sredstava morali smo da odložimo Igorovu terapiju zamene matičnih ćelija u Moskvi i dočekali smo decembar.

Kako smo do sada prikupili polovinu sume, tačnije oko 2.710 evra, do ukupno 5.700 koliko košta ovaj tretman, nedostaje nam još 2.990, što je i dalje golema suma. Da ne bismo čekali januar, kada su najveći praznici i kada ruski lekari ne rade, prosledila sam zahtev da mom sinu zakažu termin što pre, jer nam je februar daleko i bojim se da bi čekanje unazadilo sve što smo do sada postigli kada je u pitanju Igorov oporavak. Nedostajuću sumu ću uzajmiti od nekog, pa ću posle vraćati dugove. Šta ću, drugog rešenja nemam - ispričala je Mileva Dundić odmah po prispeću donacije iz Minhena.

DOBILI 50 DOLARA: Porodica Malinović
 


Ova hrabra majka se već punih sedam godina svim silama bori da svog sina digne na noge od kada je stradao u saobraćajnoj nesreći. Zahvaljujući pomoći plemenitih čitalaca "Vesti" i humanih sugrađana koji su povremeno priskakali u pomoć, Igor Dundić je otišao u Rusiju na lečenje potpuno nepokretan. Kada je obavio treću terapiju, došlo je do ozbiljnog pomaka, jer je počeo da sedi sam i posle višegodišnje potpune oduzetosti ponovo je dobio osećaj u nogama. To mu je dalo polet i snagu da nastavi sa lečenjem i fizikalnim terapijama, pa je tako u novembru prošle godine napravio je i prve korake. U blagotvornost ovih terapija uverili su se i humani zemljaci, zbog čega nastavljaju da mu pomažu do njegovog potpunog ozdravljenja.

POZIV DONATORIMA 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Za Igorovu terapiju zamene matičnih ćelija krvi u Moskvi, osmu po redu i poslednju u nizu, Dundići su pozajmili novac. Taj novac, kao ni onaj kojim je plaćeno sedam prethodnih terapija, majka i sin, nažalost, sami ne mogu da obezbede.


- Želim još jednom da se od sveg srca zahvalim svim Igorovim dobročiniteljima širom sveta koji su mu omogućili lečenje. Saznanje da niste sami u nevolji i da ima nekog ko misli na vas, znači isto koliko i donacije koje šalju. Verujući da i oni nas osećaju kao svoje, usudila sam se da uđem u dug - izjavila je majka Mileva, spremna da sa sinom krene na put.
 

Komšija na usluzi

 

Prethodno pristigle donacije Dare iz Liverpula i Nenada Glišića iz Kopenhagena, od 200 dolara i 300 evra, u beogradskom Dopisništvu preuzeo je komšija Dundića, Boško Cvijetičanin i odneo u Bratunac dva dan pred njihov polazak u Moskvu.


- Igoru i teta Milevi užurbano se spremaju za put, zato što je stigao odgovor ruskih lekara i Igoru je terapija zakazana za 11. decembar. Veliko hvala svim dobrim ljudima koji im pomažu i u moje ime. Oni su veoma pošteni i časni ljudi i zaista mi je teško to što znam koliko puta ih je život surovo kaznio. Borci su veliki i nadam se da će uspeti da se obračunaju sa svim nevoljama i da će konačno dočekati bolje i lepše dane - kazao je Boško, mladi komšija Dundića.

 

Radost zbog Malinovića

 

Boško Cvijetičanin odneo je i donaciju vrednu 50 dolara koju je Indijac Rajan iz Australije, posredstvom svog prijatelja Duška i Redakcije "Vesti", poslao petočlanoj porodici Malinović iz izbegličkog centra u selu Bjelovcu nadomak Bratunca.


- Znam za dogovor da ova donacija bude prosleđena posredstvom mesnog sveštenika. Ali, pošto je sučaj hteo da se nađe u mojim rukama, nešto mi je govorilo da je istog časa moram poslati i da u mojoj kući ne sme stajati dok smo Igor i ja u Moskvi. Znam koliko se mi radujemo svakoj pari kada je uzmemo u ruke. Nisam imala vremena da odem do Malinovića, ali sam zamolila komšiju da to uradi umesto mene. Vratio se prezadovoljan. Malinovići su se i iznenadili i zbunili, obradovali i zahvaljivali. Čini mi se da sam deo te radosti i ja osetila i ponela u Rusiju - javila nam je Mileva Dundić iz Moskve, čim se smestila.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Svaka pomoć daje novu nadu
HUMANITARNI MOST Četiri godine podrške
HUMANITARNI MOST Malo za Ranka, malo za Marka
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online