Sreda 14.12.2011.
12:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto:

I po cenu duga, Igor mora na terapiju

HVALA DO NEBA: Igor Dundić sa majkom Milevom

A nedugo pred njegov polazak na nastavak lečenja u Rusiju, čitao je Milan Mihailović iz Minhena da ovog puta mladom invalidu i njegovoj samohranoj majci nedostaje pozamašna suma novca za plaćanje svih troškova. Odmah je poslao na njihovu kućnu adresu 250 evra, želeći da im pomogne ali i da ih ohrabri da ne odustanu od borbe, sada kada je Igor nadomak cilja, a to je da se kreće i brine o sebi bez tuđe pomoći.
O ovom gestu dobročinitelja, naše novinare je obavestila Igorova samohrana majka Mileva.


- Iako smo se već u telefonskom razgovoru zahvalili ovom divnom čoveku, Igor i ja osećamo potrebu da to učinimo javno, posredstvom "Vesti". Pokazao je iskrenu brigu i razumevanje za situaciju u kojoj se nalazimo, ali i optimizam da će se rešenje već nekako naći. Kao što sam vam rekla, zbog nedostatka finansijskih sredstava morali smo da odložimo Igorovu terapiju zamene matičnih ćelija u Moskvi i dočekali smo decembar.

Kako smo do sada prikupili polovinu sume, tačnije oko 2.710 evra, do ukupno 5.700 koliko košta ovaj tretman, nedostaje nam još 2.990, što je i dalje golema suma. Da ne bismo čekali januar, kada su najveći praznici i kada ruski lekari ne rade, prosledila sam zahtev da mom sinu zakažu termin što pre, jer nam je februar daleko i bojim se da bi čekanje unazadilo sve što smo do sada postigli kada je u pitanju Igorov oporavak. Nedostajuću sumu ću uzajmiti od nekog, pa ću posle vraćati dugove. Šta ću, drugog rešenja nemam - ispričala je Mileva Dundić odmah po prispeću donacije iz Minhena.

DOBILI 50 DOLARA: Porodica Malinović
 


Ova hrabra majka se već punih sedam godina svim silama bori da svog sina digne na noge od kada je stradao u saobraćajnoj nesreći. Zahvaljujući pomoći plemenitih čitalaca "Vesti" i humanih sugrađana koji su povremeno priskakali u pomoć, Igor Dundić je otišao u Rusiju na lečenje potpuno nepokretan. Kada je obavio treću terapiju, došlo je do ozbiljnog pomaka, jer je počeo da sedi sam i posle višegodišnje potpune oduzetosti ponovo je dobio osećaj u nogama. To mu je dalo polet i snagu da nastavi sa lečenjem i fizikalnim terapijama, pa je tako u novembru prošle godine napravio je i prve korake. U blagotvornost ovih terapija uverili su se i humani zemljaci, zbog čega nastavljaju da mu pomažu do njegovog potpunog ozdravljenja.

POZIV DONATORIMA 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Za Igorovu terapiju zamene matičnih ćelija krvi u Moskvi, osmu po redu i poslednju u nizu, Dundići su pozajmili novac. Taj novac, kao ni onaj kojim je plaćeno sedam prethodnih terapija, majka i sin, nažalost, sami ne mogu da obezbede.


- Želim još jednom da se od sveg srca zahvalim svim Igorovim dobročiniteljima širom sveta koji su mu omogućili lečenje. Saznanje da niste sami u nevolji i da ima nekog ko misli na vas, znači isto koliko i donacije koje šalju. Verujući da i oni nas osećaju kao svoje, usudila sam se da uđem u dug - izjavila je majka Mileva, spremna da sa sinom krene na put.
 

Komšija na usluzi

 

Prethodno pristigle donacije Dare iz Liverpula i Nenada Glišića iz Kopenhagena, od 200 dolara i 300 evra, u beogradskom Dopisništvu preuzeo je komšija Dundića, Boško Cvijetičanin i odneo u Bratunac dva dan pred njihov polazak u Moskvu.


- Igoru i teta Milevi užurbano se spremaju za put, zato što je stigao odgovor ruskih lekara i Igoru je terapija zakazana za 11. decembar. Veliko hvala svim dobrim ljudima koji im pomažu i u moje ime. Oni su veoma pošteni i časni ljudi i zaista mi je teško to što znam koliko puta ih je život surovo kaznio. Borci su veliki i nadam se da će uspeti da se obračunaju sa svim nevoljama i da će konačno dočekati bolje i lepše dane - kazao je Boško, mladi komšija Dundića.

 

Radost zbog Malinovića

 

Boško Cvijetičanin odneo je i donaciju vrednu 50 dolara koju je Indijac Rajan iz Australije, posredstvom svog prijatelja Duška i Redakcije "Vesti", poslao petočlanoj porodici Malinović iz izbegličkog centra u selu Bjelovcu nadomak Bratunca.


- Znam za dogovor da ova donacija bude prosleđena posredstvom mesnog sveštenika. Ali, pošto je sučaj hteo da se nađe u mojim rukama, nešto mi je govorilo da je istog časa moram poslati i da u mojoj kući ne sme stajati dok smo Igor i ja u Moskvi. Znam koliko se mi radujemo svakoj pari kada je uzmemo u ruke. Nisam imala vremena da odem do Malinovića, ali sam zamolila komšiju da to uradi umesto mene. Vratio se prezadovoljan. Malinovići su se i iznenadili i zbunili, obradovali i zahvaljivali. Čini mi se da sam deo te radosti i ja osetila i ponela u Rusiju - javila nam je Mileva Dundić iz Moskve, čim se smestila.

2024 © - Vesti online