Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 07.03.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: A. Čukić A

Sada planiram i sanjam kao i svi moji vršnjaci

Mladi fizioterapeut iz Banje Koviljače, 24-godišnji Lazar Petković koji se već dve decenije bori protiv karcinoma testisa, odmah po povratku sa lečenja u Moskvi došao je u beogradsko dopisništvo "Vesti" kako bi se još jednom zahvalio svim darodavcima koji su mu omogućili da ode na pretposlednju terapiju u Rusiju, ali i da svojim dobrim zdravstvenim stanjem obraduje ne samo novinare Humanitarnog mosta već i sve ljude velikog srca koji ga godinama bodre u ovoj neravnopravnoj borbi.

A. Čukić
Dragi gosti: Lazar Petković sa mlađim bratom

- Zašto ne reći, odlično se osećam i vreme neizvesnosti je, čini mi se, već iza mene. Sada planiram i sanjam kao i svi moji vršnjaci. A koliko juče nije bilo tako. Od svoje četvrte godine života posećujem razne bolnice. Kada su iscrpljene sve mogućnosti zvanične medicine, nastupilo je vreme pakla... Moji roditelji, skromni ljudi, a i ja, nismo se pomirili sa činjenicom da se predamo, da odem kući i umrem... Obreli smo se u Moskvi, i eto sada sam još živ - kaže nasmejani Lazar kome u junu predstoji i poslednja biohrona terapija, metoda koja se primenjuje u alternativnoj medicini i kod karcinoma za jačanje i podizanje bolesnikovog imuniteta.

- Zahvaljujući humanim ljudima i ovog puta bila su obezbeđena sredstva za put i boravak u Moskvi, a koliko su čitaoci "Vesti" uz mene najbolje govori činjenica da je od poslatih donacija čak i preostalo oko 1.000 evra za moj poslednji odlazak u Rusiju. Hvala i znanim i neznanim zemljacima koji su ne samo poslali novac za lečenje, već i zvali telefonom da bi me bodrili tokom boravka u inostranstvu. Moja obaveza prema njima i dalje će biti moja borba protiv bolesti. Jer, ja se neću predati - obećava ovaj naš štićenik koji odiše optimizmom i energijom.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Ovaj susret iskoristili smo da bismo mu uručili donacije koje su stigle u Beograd. Tako smo Lazaru Petkoviću uz dobre želje za brzim ozdravljenjem predali sledeće priloge: 100 australijskih dolara, dar anonimnog dobrotvora iz Sidneja, 200 dolara stalne darodavke B. G. iz Adelejda, 100 evra Slavojke Bernacki iz Minhena i 20 evra Dejana Stanojevića, takođe iz Nemačke. A prilog od 200 franaka uputila je i naša čitateljka J. K. iz Ciriha.

Berlin na vezi

Naša čitateljka iz Berlina koja je donacijom od 1.500 evra omogućila odlazak mladom fizioterapeutu u Moskvu ponovo se javila Lazaru Petkoviću, samo da bi čula kako se oseća po povratku i da li mu još nešto treba. Reč je o našoj zemljakinji rodom iz BiH, koja je svoj radni vek provela u Nemačkoj i posle 40 godina otišla u zasluženu penziju. I odlučila, zajedno sa unukom, da od svoje prve penzije usreći nekog poput Lazara.

I dok ispraćamo dragog gosta, beležimo i njegove reči na rastanku: "Jedino mi je žao što se nisam video sa našim građevincima iz Moskve koji su mi poručili da su uz mene, da me bodre i da izdržim... Njihov predstavnik se razboleo i susret je otkazan. Ali, nadam se da ćemo se videti u junu... I proslaviti", poručuje Lazar Petković.

Nema tajni

Naš štićenik Lazar je boravio u moskovskoj Klinici za imunologiju koju je osnovao ruski imunolog prof. dr Viktor Aleksandrovič Borisov. Ovaj lekar ne tvrdi da je čudotvorac koji leči od kancera već da je samo rehabilitolog ljudskog organizma, odnosno on svojom biohronom terapijom revitalizuje imuni-sistem pacijenta. Njegova metoda je lišena je bilo kakvih hirurških zahvata. - Bezopasni preparat ili lek 'hlorofil' unosi se u organizam i stiže do obolelog mesta intravenskim putem. I baš taj 'hlorofil' je pravi otrov za obolele ćelije koje halapljivo gutaju one zdrave ćelije - kaže dr Borisov čijom metodom preparat prodire i desetak centimetara u dubinu obolelog tkiva, bez štetnih nus pojava.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ko bi rek'o čuda da se dese
HUMANITARNI MOST Radost u skromnom domu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online