Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 15.10.2011.
12:00
D. Đorđević - Vesti - Foto: A

Mali Lazar raste kao iz vode

Zahvaljujući anonimnom donatoru iz Nemačke i redovnom mesečnom prilogu od 40 evra, reporteri "Vesti" razgovarali su sa samohranom majkom Ivanom Simonović u Vranju po povratku iz Beograda, gde je vodila na kontrolni pregled malog Lazara.

- Hvala tom humanom čoveku koji svakog meseca omogućava da moj Lazar jede voće, paštete, eurokrem... - priča Ivana i nastavlja:


U Beograd smo putovali autobusom noću i stigli oko šest sati ujutru. Lazar je spavao. Pokrila sam ga frotirom i nije bilo hladno. U parku na klupi pojeli smo po sendvič sa pekmezom od šljiva koje sam ponela od kuće i onda otišli na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovu. Presrećna sam jer su mi doktori rekli da je došlo do velikog poboljšanja. Lazar više nema očni pritisak. Otkrili su kataraktu, ali kažu da mu to za sada neće praviti veći problem. More, izletela sam iz bolnice kao ptica. Ljibila sam ga u gradskom autobusu i posle celim putem do Vranja.


Put je finansirala novcem sa štedne knjižice na koju je uložila većinu donacija. Podigla je samo 100 evra, a ostalo je i za odlazak u Niš, gde Lazar ima, takođe, zakazane preglede.

POZIV DONATORIMA  

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


- U Nišu na Dečjem odeljenju je njegova doktorka. Nosimo joj nalaze iz Beograda. Ona treba da ga prati, jer novi pregled očiju na Klinici u Beogradu zakazan je tek za septembar 2012. godine. Mnogo je važno što više nema one aritmije na srcu kao kad je bio beba. Nova snimanja srca obaviće za tri godine. Sve te bolesti bile su posledica gladi. Da nije bilo čitalaca "Vesti" ko zna da li bi Lazar uopšte preživeo - kaže Ivana.
Ipak, ima nešto što majku Ivanu brine. Beogradski lekari tražili su da se u Nišu obave analize, jer su zaključili da njen sin ima ubrzan rast, veliki raspon ruku i dugačke prste.


- Lazar ima dve godine i stvarno je krupan. On je na mog brata Slađana. Ne znam šta je tu čudno, ali obavićemo i taj pregled - kaže Ivana i pita se šta bi rekli lekari da su njenog sina videli kad je gladovao, kad su mu se kosti brojale kao brojila na računaljci u školi, kad je cvileo jer nije imao snage ni da plače.


- Hvala svima koji su pomogli da Lazar preživi, pa makar imao i ubrzan rast - kaže Ivana.
 

Na knjižici 13.000 evra

 

Ivana na knjižici ima 13.000 evra koje čuva za kupovinu kuće. Za sada je kod roditelja.


- Otac mi je saopštio da je sramota da se žena sa detetom vrati roditeljima, ali ne mogu više da plaćam stan u Vranju jer je moj bivši muž ostao bez posla i ne daje alimentaciju. Čuvam svaku paru od donacija da za nas dvoje obezbedim krov nad glavom - kaže Ivana kojoj će reporteri "Vesti" ostati na usluzi dok se ne useli u svoj dom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online