Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Srećna porodica pod krovom nove kuće

Ivanu Simonović, njenog supruga Miladina, petogodišnjeg sinčića Lazara i devetomesečnu bebu Luku, štićenike "Humanitarnog mosta" posetili su nedavno reporteri "Vesti" i uručili im prilog od 150 AUD, dar dobročiniteljke Ljiljane i njene tetke Vere iz Australije, uz poruku "da im žele sve najbolje i šalju srdačan pozdrav".

Ostvarili snove: Ivana, Miladin i sinovi Lazar i Luka Simonović
 

Ove plemenite čitateljke ne posustaju, gotovo da nema akcije, u kojoj ne učestvuju, i verujemo kada bi mogle, darivale bi sve majke i svu decu ovoga sveta.
Do sela Priboj Vranjski, udaljenog 12 kilometra od Vranja prema Skoplju, probijamo se autoputem u izgradnji, gotovo sat vremena.

Pravac - Beograd

Sve nam ide dobro, jedino malog Lazara moramo da pazimo jer je poboljevao od rođenja. Imao je problema sa srcem i očima. Svaka tri meseca idemo na kontrolu u beogradski Institut za majku i dete. Zato i posebno hvala dragoj dobročiniteljki Ljiljani, našoj zaštitnici i njenoj tetki Veri, eto novac nam je dobrodošao za put u Beograd. Teška su vremena, do
keša se ne dolazi lako, ističe Ivana.

Po nesnosnoj vrućini stižemo pomoćnim seoskim putem do kuće Ivane, trospratnice koju su joj kupili čitaoci "Vesti". Zatičemo je sa suprugom kako rade u plasteniku. Paprike su izuzetno ponele, kao i paradajz koji još nije uzreo. Mali Lazar je u kući, pazi na bratića Luku, bebu koja spava u krevetiću. Dočekuju nas širokim osmehom, srećni i veseli jer imaju svoju kuću i okućnicu, vredno rade i ne boje se gladi.


- Hvala od srca našim anđelima čuvarima, oni su naš podstrek da budemo čestiti, pošteni i da decu tako vaspitavamo i izvedemo na pravi put. Radimo neprekidno u bašti i plasteniku, imaćemo puno toga za naše potrebe, a ono što preostane prodavaćemo na pijaci u Vranju. Sada imamo paprike, praziluk, zelje, uskoro će i paradajz. Srećni smo, svojim rukama proizvodimo hranu i to je naša najveća radost. Imamo u pomoćnoj zgradi desetak kokošaka i jedno svinjče koje ćemo uhraniti da bismo imali mesa za zimu. Ipak, da nije bilo čitaoca "Vesti, ljudi plemenitih srca, naših dobrotvora ništa od ovoga ne bi bilo... Presrećni smo, ostvario se naš san, o našoj kućici našoj slobodici. Još jednom veliko hvala svima, a posebno našim dobročiniteljima iz daleke Australije - kaže na rastanku Ivana, koja je svojevremeno živela sama sa jednoipogodišnjim bolesnim Lazarom u nemogućim uslovima, kada su je pronašli novinari "Vesti".
 

Kruna ljubavi

Nekada je Ivana s bebom u kolicima obilazila pekare i čekala da joj udele bajati hleb, a umesto pelene koristila - krpe. Da bi se prehranila skupljala je crvljive kože pored Morave sa bratom i prodavala na otpadu. Akcijom naših humanih čitalaca prikupljen je novac i kupljena je kuća po njenom izboru u selu Priboj Vranjski. Tada se posredstvom reportera "Vesti" vratio i Miladin, jer brak nisu dozvoljavali njihovi roditelji. Danas žive zajedno i kruna njihove ljubavi je sinčić Luka.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online