Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 23.08.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto: A

Prvo banja, potom školska klupa

Novčani prilozi iz Nemačke i Italije sedmogodišnjem slepom dečaku iz sela Dobrinaca kod Rume.

Donator i štićenik: Dragan Stošič i Aleksandar Smukov

Da ljudi dobrog srca ne zaboravljaju one koje je sudbina obeležila na surov način, pokazao je to po ko zna koji put i Dragan Stošić iz Nemačke, kada je sasvim iznenada posetio porodicu Smukov iz Dobrinaca kod Rume.

Njegov ljubimac je sedmogodišnji Aleksandar kome su oba oka amputirana zbog malignog tumora. Naravno, ovaj dobročinitelj nije došao praznih ruku, već je malom Aci uručio 100 evra.

Pažnja usmerena na Ivanu

 

Pokušava da prohoda: Ivana sa ocem


 

- Trenutno smo suprug i ja svu svoju pažnju usmerili ka Ivani koja je slepa i još nije prohodala. Ortopedi su joj namestili šinu, mi smo joj obezbedili posebne ortopedske cipelice i sada polako vežbamo sa njom kako bi i ona, poput Nikoline, stala na noge. Istina, biće nam potrebne i ručne longete, kako bi i Ivani i Nikolini istegli ruke, jer im je oduzeta cela leva strana. Taj spazam i zatezanje tetiva najveći su problem kod cerebralne paralize - ispričala je Aleksandra Smukov, koja se i sama bori sa dijabetesom i poremećajem u radu žlezda sa unutrašnjim lučenjem.

Kako je samo nekoliko dana ranije za Acu stiglo 25 evra anonimnog donatora iz Italije, o kome smo već pisali, to nam je u beogradskom Dopisništvu "Vesti" o susretu sa dobrotvorom iz Nemačke, penzionerom, rodom iz Petrovaradina, detaljno pričala majka Aleksandra, preuzimajući donaciju iz Italije.


- Popodne koje smo proveli u društvu Dragana Stošića je za nas, a posebno za Acu bilo veoma prijatno i ostaće za pamćenje. Dragan i Aca su pričali, igrali se i šalili kao da su vršnjaci, deca iz sokaka koja se godinama poznaju, što je bilo veoma interesantno i čuti i videti. Tokom posete Dragan je obećao Aci da će mu kupiti ručni sat na Brajevom pismu, kako bi uvek znao koliko ima sati. Tom divnom čoveku želimo da se i posredstvom "Vesti" od srca zahvalimo na pomoći, trudu, volji i vremenu koje nam je posvetio. Uvek nam je drago kada imamo priliku da ugostimo naše dobrotvore i time bar na neki način odužimo - rekla je suznih očiju majka Aleksandra, a potom nastavila:


- Isto tako želim da se zahvalim u ime cele naše porodice i anonimnom donatoru iz Italije koji nam već duže vreme šalje svoju novčanu podršku, što je za svaku pohvalu i poštovanje. Inače, Aca i ja se spremamo za banju Ivanjica, gde smo i prošle godine bili. On već danima samo o tome priča i veoma je uzbuđen. Tamo mu je mnogo toga zanimljivo. Pored društva, a on je izuzetno društven, ima i fantastične vaspitače i psihologe koji veoma lepo rade sa njima i upravo to je ono čemu se moj sin raduje. Drugare iz Škole za slepu i slabovidu decu u Zemunu jedva čeka ponovo da vidi i stalno je u vezi s njima telefonskim putem. U međuvremenu, suprug Dušan će paziti na naše 10-godišnje bliznakinje Ivanu i Nikolinu, obolele od cerebralne paralize. Još jednom hvala svim dobrim ljudima na svemu što su učinili za nas, jer da nije bilo njihove svesrdne pomoći, moja deca ne bi imala ni trećinu kvalitetne nege, a da ne govorim o Acinim skupim operacijama, fizikalnim terapijama bliznakinja i čestim odlascima kod lekara na kontrole i ćerki i sina.

POZIV DONATORIMA

 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Puno srce uprkos nedaći
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online