Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 02.08.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto: A

Za malo bolje danas i lakše sutra

Dobrotvorka Branka Čolić Šulc iz Ahena, koja je nekada bila jedna od najredovnijih i najvećih dobrotvora mnogih štićenika Humanitarnog mosta, saznavši za nevolje dvanaestočlane porodice Stanojković iz sela Sušići kod Štrpca, poželela je da im pomogne.

ŽIVOT U 30 KVADRATA: Jedan od malih Stanojkovića
 



- Kad sam u "Vestima" pročitala priču o teškom životu porodice Stanojković s Kosova, bila sam duboko ganuta i odlučila sam da im nekako pomognem. Bilo mi je sasvim nezamislivo da toliko ljudi, deli tako mali životni prostor. Da ne govorim o tome koliko je teško toliko dece nahraniti, obući ih, spremiti za školu... Sve to iziskuje ogromna novčana sredstva koje oni nemaju. Zato sam odlučila da im ovih dana spremim veliki paket s namirnicama, odećom i obućom i pošaljem na kućni prag - rekla je našim novinarima Branka Čolić Šulc, zamolivši za kontakt telefon familije Stanojković, kako bi u dogovoru sa njima pomoć lakše i brže poslala do njih.


Sama činjenica da dvanaestoro ljudi i dece žive u stambenom objektu od 30 metara kvadratnih, veličine nečije spavaće sobe, pri tom sagrađene od oplate, a ne čvrstog materijala, strašna je sama po sebi.

POZIV DONATORIMA

 

 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Da sve bude još teže, otac Radovan je pre godinu dana doživeo nesreću, pa je od tada vezan za postelju. Dečica Anica, Zorica, Jovica, Nenad, Andrej, Andrijana, Natalija, Darko, Jug Bogdan i Anđelija mnogo toga nisu imali za razliku od svojih vršnjaka, kao što je nova garderoba, obuća, školski pribor jer sve to nasleđuju jedni od drugih. I pored svega toga, srećni su što imaju jedni druge i umeju da se raduju i najmanjim sitnicama.


Upravo sve to nije moglo da ostavi ravnodušnom Branku Čolić Šulc, koja punih 25 godina živi u Nemačkoj, pa otuda i njene želje da u granicama svojih mogućnosti pomogne ovoj mnogočlanoj porodici koja često na kraju meseca jedva uspeva da namiri osnovne životne potrebe.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Prijatelj ostaje prijatelj
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online