Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 06.03.2014.
12:01
J. L. Petković - Vesti - Foto: Vesti A

Deceniju sanjali i dosanjali san

Umesto trošnog sobička od 30 kvadrata, četrnaestočlana porodica Stanojković iz sela Sušića u opštini Štrpce konačno će imati siguran i adekvatniji krov nad glavom. Ključeve nove kuće u Sušićima nedavno im je uručio ministar bez portfelja Aleksandar Vulin. Glava porodice, Radovan Stanojković, koji je nezaposlen, kaže da za njegovu porodicu to mnogo znači i da su svi presrećni i zadovoljni.

I država pomaže: Aleksandar Vulin sa Radovanom Stanojković
 


- Živimo od socijalne pomoći i dečjeg dodatka samo za dvoje dece. Na mesečnom nivou to iznosi oko 16.000 dinara. Za ostalu decu ne primamo dodatak, ali zahvalni smo na pomoći svima, a posebno plemenitim čitaocima "Vesti", koji su moju porodicu nahranili, obukli i omogućili mnogo radosti - kazao je Radovan Stanojković.

Nije lako...

- Vlada Republike Srbije je tu da brine o svakom Srbinu, bez obzira na to da li živi severno ili južno od Ibra, o svakoj njegovoj potrebi. Nigde se ne živi lako, ali ovde u Štrpcima se posebno teško živi na 1.200 metara nadmorske visine - rekao je Vulin.

Pri tom, poverio nam je da nemaštinu nekako i podnose, ali da im je najveći problem bezbednost, pošto nemaju potpunu slobodu kretanja.


- Čitavu deceniju smo čekali na ovu kuću i hvala Bogu, želja nam se ispunila. Najsrećniji smo zbog naše bolešljive sestrice Katarine. Više joj neće smetati vlaga, niti kada se kuva. U starom kućerku imali samo jednu prostoriju u kojom smo svi boravili, pa je imala sve funkcije, a Katarini jako smetaju isparenja od kuvanja. Naročito je problem zimi - rekao je Jovica Stanojković, najstariji Radovanov sin.


Kada je ministar Vulin posetio Stanojkoviće i video gde žive, bio je zaprepašćen. Zato je odlučio da im pomogne i što pre zbrine ovu porodicu.


- Prvo što je uradio kročivši na naš prag, Aleksandar Vulin se prekrstio. Rekao je da smo mnogi hrabri što smo ostali tu da živimo. Kazao je potom, da dokle god smo mi ovde, Srbija je živa. I, kada bi imala dve trećine ovoliko dece, nikada joj ne bi bilo kraja. Zahvaljujemo se njemu, ali i svim ljudima dobre volje koji su nam pomagali preko vaših novina. To im nikada nećemo zaboraviti, dok smo živi - poručio je Jovica.


Iako su Stanojkovići dobili novu kuću, nisu dobili i nameštaj, koji im je preko potreban kako bi se odmah preselili. Sami, nažalost, ne mogu da ga kupe. Zato se nadaju da će im neko od humanih zemljaka pomoći da i ovaj, za njih nepremostiv problem, uspešno reše i dočekaju lepšu budućnost.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online