Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 25.07.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto: A

Hvala što brinete o nama!

Zlehuda sudbina namučene dvanaestočlane porodice Stanojković iz sela Sušići kod Štrpca nije mogla da ostavi ravnodušnom ni baku Vidu iz Adelejda, učesnicu u mnogim akcijama Humanitarnog mosta i redovnu čitateljku "Vesti". Zato je ova žena dobrog srca odlučila da im posredstvom naše Redakcije iz Sidneja pošalje donaciju od 150 australijskih dolara.


 

OBRADOVANE: Natalija i Anđelija Stanojković
 

Dar i za Nikolaja Milenkovića

 

Pored novčanog dara za porodicu Stanojković, baka Vida iz Adelejda je mislila i na trogodišnjeg Nikolaja Milenkovića, kome je uputila novčani prilog od 50 dolara. Ovaj dar uskoro će biti uručen bračnom paru Milenković, o čemu će čitaoci "Vesti" moći da pročitaju već u narednom izdanju našeg lista.

Reporteri "Vesti" obavestili su telefonom Stanojkoviće o ovom pristiglom daru, koji im je već prosleđen na kućnu adresu, što ih je veoma obradovalo.


- Pošto veoma teško živimo, svaka para nam je velika kao kuća. Hvala toj divnoj ženi od sveg srca na ukazanoj pažnji i pomoći. Mnogo nam znači, pre svega u onom ljudskom smislu, jer danas nikome nije lako da odvoji od sebe, da bi pomogao nekome ko mu nije nikakav ni poznanik, niti rod - rekla je u dahu majka desetoro dece Ljiljana Stanojković.


U nastavku razgovora sa ovom nesrećnom majkom, na čija su nejaka pleća pali svi problemi celokupne porodice otkako je suprug Radovan doživeo nesreću i ostao vezan za krevet, saznali smo i o prispeću donacije na njihovu kućnu adresu. Goran Piljević iz Holandije je Stanojkovićima poslao pomoć od 200 evra.

- Ovom prilikom želim da se još jednom najtoplije zahvalim ovom divnom mladom čoveku i njegovoj supruzi na nesebičnoj podršci i brizi. Da nam nije ovako dobrih ljudi poput dobrotvorke iz Australije i Holandije, verujte da ni sama ne znam šta bismo radili. Niti smem da pomislim kako bi izašla na kraj sa problemima sa kojima se suočavam svakog dana. Verujte, čim mi je stiglo 200 evra, prvo što sam uradila je to da sam otišla u prodavnicu i kupila namirnice za duži period, kako ne bih morala da brinem da li ćemo imati šta da pojedemo - kazala je majka Ljiljana.

Velike nevolje mnogočlanoj porodici Stanojković stvara i to što žive u kućerku od samo 30 kvadrata. Niko nema svoj kutak, a to posebno smeta bolesnom ocu Radovanu, kome dečja graja izaziva jake migrene. Ne pomaže ni to, kada majka Ljiljana pošalje dečicu u dvorište, jer je kućica sagrađena od oplate koja je u većoj meri provodnik zvuka, nego što bi bila da je od čvrstog materijala.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Činjenica je da Radovanu sada sve smeta, a posebno ova žega i vrelina koja već nedeljama ne napušta naše područje. Ali, razumemo ga, ipak je teško bolestan. Nažalost, ni sama nisam boljeg zdravstvenog stanja, pa ipak, gledam da decu ne opterećujem time. Oni su naše najveće blago i nešto najlepše što nam je Bog dao. Važno je samo da se oni vole, lepo slažu i uvek budu tu jedni za druge. Bez toga, nikada ne bi mogli da budu srećni, što im stalno ponavljam - ispričala je našim novinarima Ljiljana Stanojković.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Prijatelj ostaje prijatelj
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online