Utorak 2. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
3051
2596
13.06.2015.
Moć Dobrice Ćosića može da se poredi samo sa moći Nikole Pašića

Žarko KORAĆ, političar i psiholog

- Slažem se sa tom tvrdnjom Latinke Perović, s tim što je to bila više neformalna moć, za razliku od Pašićeve. Mnoga pitanja o ulozi Ćosića u svim zbivanjima u istoriji naše zemlje ostaće bez odgovora, počev od izbora patrijarha Germana pa do politike prema Kosovu i podrške Slobodanu Miloševiću.

Slobodan GAVRILOVIĆ, sociolog

- Ta teza Latinke Perović ne odgovara istini. Moć mora da bude izražena kroz mogućnosti. Dobrica Ćosić je imao moć u sferi kulture, i to samo u njenom jednom delu. Čak i kad je bio predsednik Jugoslavije nije imao stvarnu moć i pridavanje takvog značaja Ćosiću i poređenje sa Pašićem nema pokrića.

Za i protiv
1994
1952
12.06.2015.
Siniša Mihajlović vratiće staru slavu Milanu

ZORAN MIRKOVIĆ, nekadašnji igrač Partizana i Juventusa

- Poznajući Mihajlovićev pobednički mentalitet i borbenost njegovog karaktera apsolutno sam siguran da će učiniti sve što je u njegovoj moći da ovom fudbalskom klubu vrati svetki renome. Ipak, to zavisi samo od njega.

DEJAN SAVIĆEVIĆ, legenda Milana i predsednik FS Crne Gore

- Teško da Siniša može povratiti staru slavu i moć Milana u Evropi, jer njome sada vladaju Barselona s nestvarnim napadačkim trilingom - Mesi, Nejmar, Suarez. Tu su još Real i Bajern, pa i Pari Sen Žermen i Juventus.

Za i protiv
2250
2092
11.06.2015.
Miškoviću treba dati da vodi razvoj srpskog sela

MILAN PROSTRAN, agroekonomski analitičar

- Kao i drugi neki srpski biznismeni, on je usmerio veliki deo ulaganja u poljoprivredu i iz nje izvlači dobar profit. Zbog toga bih prihvatio to što nudi, ali bih mu poverio da upravlja zemljom u južnoj i istočnoj Srbiji gde je situacija najlošija, a ne bih mu dao da uzme zemlju po Vojvodini i Mačvi.

ZORAN BABIĆ, šef poslaničke grupe SNS-a

- U ovom trenutku protiv Miroslava Miškovića, vlasnika Delta holdinga, vode se procesi pred srpskim sudovima koji treba da se završe i donesu presude. Ukoliko se pokaže da je kriv zna se šta ga čeka. Tek posle toga može da priča šta bi radio i tada o sebi može da govori kao o spasiocu srpskog sela.

Za i protiv
2399
2114
10.06.2015.
Ministri će prihvatiti preporuku premijera Vučića i letovati u Srbiji

RASIM LjAJIĆ, ministar turizma

- Logično je da letujem u Srbiji i zbog resora koji vodim. Dakle, ako sam ministar turizma, a jesam, bilo bi nelogično da van zemlje promovišem domaći turizam. Trudiću se da vikende provodim na različitim destinacijama u Srbiji.

ZORANA MIHAJLOVIĆ, ministarka saobraćaja

- Poštujem poziv premijera i mišljenja sam da svi treba da vide manastire i planine, ali u mom sličaju recimo sin voli more, kao i ja. Pošto je moj odmor jako kratak iskoristiću ga svakako da odem na neku od morskih plaža barem desetak dana.

Za i protiv
1790
1813
09.06.2015.
Poseta Vučića Americi privućiće investitore u Srbiju

MIROSLAV PROKOPIJEVIĆ, ekonomista

- Ne verujem u bilo kakve ekonomske efekte Vučićeve posete Americi. Te stvari ne funkcionišu kao u vreme hladnog rata da premijeri odu i potpišu  neke sporazume, koji se posle sprovode. U Americi dominiraju privatni investitori i ne ide se u Belu kuću, ako se oni žele privući.

LJUBOMIR MADŽAR, ekonomista

- Na kraktak rok možda se ti efekti neće videti, ali sasvim sigurno ta poseta mogla bi da popravi percepciju Srbije kod stranih preduzetnika. To će u izvesnoj meri poboljšati priliv stranih direktnih investicija i olakšaće niz drugih poslovnih transakcija sa našim međunarodnim okruženjem.

Za i protiv
2126
1990
08.06.2015.
Srpska napredna stranka pravi zaokret u odnosu na EU

VEROLJUB ARSIĆ, poslanik SNS

Nema nikakvog zaokreta u spoljnoj politici, naš strateški cilj su i dalje evropske integracije i tu se ništa nije promenilo. U SNS-u nema evroskeptika, ima samo članova poput Đukanovića koji u javnosti iznose lično mišljenje, na šta svakako imaju pravo.

JANKO VESELINOVIĆ, nezavisni poslanik

Iz svake diskusije poslanika SNS-a provejava njihova sumnja da li Srbija treba da uđe u EU, čak i onda kada hvale evropske vrednosti. Kad slušate osnivača SNS-a, predsednika Srbije, imate utisak da je on protiv evrointegracija.

Za i protiv
2951
3193
06.06.2015.
Srbija bi u avgustu od MMF trebalo da traži povećanje penzija

ALEKSANDAR VUČIĆ, predsednik Vlade

- Fiskalni rezultati ove godine su daleko bolji od očekivanih i ostavljaju prostor za takve razgovore s MMF u avgustu. Mi smo prošle godine u ovo vreme imali minus u budžetu od 70 milijardi dinara, a ove godine je deficit 19 milijardi. To je razlika od 413 miliona evra za četiri meseca.

PAVLE PETROVIĆ, Fiskalni savet

- Jedini razlog zbog kojeg je deficit manji je upravo smanjenje plata i penzija. Njihovim povećavanjem bismo sve potrli. Nema reformi i naše javne finansije su u teškom stanju jer nam raste javni dug. On ne pada. Zato ne mislim da je pametno, niti da će MMF pristati na povećanje plata i penzija.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online