Četvrtak 4. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2912
2050
30.06.2015.
Grčka će da izađe iz evrozone

ALEKSANDRA JOKSIMOVIĆ, Centar za spoljnu politiku

- Mislim da će svi dati maksimum da se postigne kompromis, ali se stvari menjaju iz minuta u minut i moguć je negativan ishod. Sve je neizvesno, pre svega kako će biti definisano referendumsko pitanje. Bitan je i stav EU, jer sve više članica traži stroži odnos prema Grčkoj.

LjUBOMIR MADžAR, ekonomista

- U vezi sa grčkim referendumom nema neizvesnosti. Biće odbijeni zahtevi Zapada, ali Grčka od toga neće imati vajde niti izaći iz evrozone. Moraće da prihvate još neke zahteve institucija EU i MMF i poprilično da zategne kaiš. Za njih dolaze nimalo prijatne godine.

Za i protiv
1746
1595
29.06.2015.
Taksa za RTS je novi namet građanima

BORISLAV STEFANOVIĆ, šef poslanika DS-a

- Ukinuli smo vam pretplatu, ali uveli smo vam taksu. Nije šija nego vrat. Ovo je još jedan dokaz da je vlast lagala i zavaravala građane da će ukinuti pretplatu. Guši lokalne medije, jer želi da se narod "informiše" samo preko ružičastih i komercijalnih televizija.

ĐORĐE MILIĆEVIĆ, zamenik šefa poslanika SPS-a

- Taksa je bitna, jer treba obezbediti stabilan, siguran i kontinuiran način i izvor finansiranja javnog servisa, kako bi se obezbedila nezavisnost RTS-a. Ne razumem stav opozicije koja kaže da u javnom servisu nema ni "N" od nezavisnog novinarstva.

Za i protiv
1823
1917
27.06.2015.
Marin le Pen pozvala na obustavu pregovora o pristupanju Srbije EU

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ, predsednik DSS

- Rezolucija njene stranke je racionalno sagledavanje situacije kako bi se pomoglo Srbiji. Francuzi vrlo dobro znaju kako je u EU i svesni su da nas Unija zapravo ne želi., već hoće da nas očerupa, izlomi i onda napola ostavi.

RADOMIR DIKLIĆ, bivši ambasador u Parizu

- Nacionalni front pokušava da skrene pažnju na sebe. Lepenova se zalaže za potpunu izolaciju Francuske, pa su u Evropskom parlamentu marginalizovani. Zbog toga na sve načine pokušavaju da popune novinske stupce.

Za i protiv
1692
1912
26.06.2015.
Vlast smanjuje broj službenika, ali ne otpušta

KORI UDOVIČKI, ministar državne uprave

- Puno je bilo penzionisanja krajem prošle godine, ali nemamo tačan broj. Do kraja ove godine biće 9.000 službenika manje. Nisu sve to nužno otpuštanja, važno je da dođe do smanjenja. Maksimalan broja zaposlenih Vlada bi trebalo da utvrdi do kraja meseca.

MIROSLAVA MILENKOVIĆ, Savet za borbu protiv korupcije

- Još nema otpuštanja, ali ovde je važnije da li je neko partijski kadar, nego da li je stručan za posao koji obavlja. Takođe, nemamo odgovor koji će se kriterijumi primeniti ako dođe do otpuštanja, kako će se ocenjivati stručnost i posvećenost državnih činovnika.

Za i protiv
2017
1285
25.06.2015.
"Mađarski zid" prema Srbiji štiti Evropu od ilegalaca

VIKTOR ORBAN, premijer Mađarske

- Plan moje vlade da podignemo zid visok četiri metra zaštitiće Evropu od svakog ilegalnog ulaska. Ako se pitanje iskomplikuje, izabraćemo najlakše rešenje, tako da će država braniti svoje spoljne granice. Mađarska to smatra državnom obavezom i neće za to tražiti pomoć.

MATEO RENCI, premijer Italije

- Za moju generaciju rađanje evropskog identiteta
poistovećuje se sa padom Berlinskog zida. Meni je tada bilo 14 godina. Danas moj sin ima toliko i ne želim da za njega znak pripadnosti evropskoj porodici bude zid između Mađarske i Srbije, ili nepoverenje među evropskim zemljama.

Za i protiv
1664
1952
24.06.2015.
Kancelarija Jedinstvene Srbije u Grčkoj pametan potez

ZORAN BABIĆ, šef poslanika SNS

- Dobre su spone i bratski odnosi koje Jagodina ima s Paralijom. U redu je sve što se radi u tom smeru, a nije o trošku budžeta. Ne znam šta će ta kancelarija da radi od jeseni do proleća kada tamo nema naših turista, ali to je izbor Dragana Markovića Palme.

DRAGAN POPOVIĆ, Centar za praktičnu politiku

- Ne znam kakvi su grčki propisi, ali ako je dozvoljeno, onda je to samo još jedan od besmislenih poteza Dragana Markovića Palme. On konstantno radi na pretvaranju srpske politike u cirkus i mislim da to nije smešno već veoma ozbiljno i opasno.

Za i protiv
1651
2088
23.06.2015.
Srpskoj deci prekomerno se prepisuju antibiotici

MILICA BAJČETIĆ, dečji farmakolog

- Pedijatri su u poslednje tri godine prepisivali deci antibiotike i kad nije potrebno. Tako je 76 odsto dece primilo pogrešan lek. Naši lekari trpe pritisak roditelja, farmaceutskih kuća i Fonda za zdravstveno osiguranje.

NEDELjKO RADULOVIĆ, pedijatar

- Ne želim da komentarišem navedene statističke podatke. Antibiotici se moraju kontrolisano davati, samo u određenim situacijama. Smatram da moje kolege dobro vode računa kada prepisuju ove lekove.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online