Nedelja 7. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2412
2211
10.02.2016.
Za koaliciju oko SNS izborni neuspeh je ako osvoje ispod 50 odsto glasova

MILOVAN DRECUN, poslanik Srpske napredne stranke

- Dugoročno strateško opredeljenje Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera je da dobiju većinsku podršku građana kako bi obezbedili maksimalni kapacitet za sprovođenje reformi. U tom smislu vidim i Ljajićevu izjavu i s njom se slažem.

ALEKSANDRA JERKOV, portparol Demokratske stranke

- S obzirom na to da Rasim Ljajić nije član Srpske napredne stranke, ta izjava je u najmanju ruku čudna. Ali, ovde je reč o Ljajiću, koji je isto tako priželjkivao i za druge stranke dok je sa njima bio u koaliciji. Dakle, u njegovom slučaju ništa ne čudi.

Za i protiv
2063
1833
09.02.2016.
UN su pokazale nemoć i u slučaju Asanž

ALEKSANDRA JOKSIMOVIĆ, Centar za spoljnu politiku

- Asanž je jedan ozbiljan međunarodni slučaj. Takve teme slabe ulogu UN i pokazuju da zemlje, poput Velike Britanije, koje imaju takvu snagu i moć prosto mogu da osujete delovanje UN. Pretpostavljam da su oni u UN, koji su tražili oslobađanje Asanža, bili svesni da od toga neće biti ništa.

UROŠ BALOV, izdavač Džulijana Asanža u Srbiji

- Asanž je i u ovom slučaju pokazao koliko je vešt u načinu da privuče pozornost svetskog javnog mnjenja. Njegov trik s najavom da će napustiti Ambasadu Ekvadora vratio ga je pod reflektore svetske scene. UN su donele mišljenje panela, koje je neobavezujuće, pa ne čudi što je odbačeno.

Za i protiv
2168
3368
08.02.2016.
Potpuna zabrana pušenja na javnim mestima u Srbiji

DR PETAR BOROVIĆ, predsednik Saveza Srbije protiv pušenja

- Podržavam uvođenje ovakvog zakona i smatram da će to biti veliki iskorak za našu zemlju. Pušača je oko 30 odsto, a nepušača oko 70 odsto građana. Znači, dve trećine trpi teror jedne trećine populacije. Dim koji leluja oko pušača sadrži više od 70 kancerogena.

DEJAN LUTKIĆ, glumac

- Mi smo pušačka zemlja, pušački narod. Volimo da kad odemo u restoran pojedemo, popijemo, a posle zapalimo cigaretu. Ovde je ipak problem mentalne vrste. Ne dozvoljavamo da nam neko nešto zabranjuje. Zato sam uvek za kompromisno rešenje.

Za i protiv
2203
2443
06.02.2016.
Treba dozvoliti koncerte pevača u Narodnom pozorištu

ALEKSANDAR MILOSAVLjEVIĆ, upravnik Srpskog narodnog pozorišta

- Ne želim da komentarišem odluku uprave NP iz Beograda da Mariji Šerifović dozvoli da drži koncert u ovom zdanju, ali moram da kažem da je teško odoleti takvom iskušenju i ne izdati salu. Nažalost, prinuđeni smo da poslujemo komercijalno, jer u pozorišta jedva preživljavaju.

BRANKA RADOVIĆ, generalna direktorka Madlenijanuma

- Nacionalni teatar je institucija od nacionalnog značaja koja se finansira sredstvima iz republičkih fondova. Znamo da novca pozorišta nemaju, ali dignitet i visok nivo nacionalnog teatra, ipak, ne smeju se dovoditi u pitanje estradizacijom. Zna se mesto NP u kulturi Srbije.

Za i protiv
1902
1713
05.02.2016.
Nemački Tenis pokrenuće srpsku industriju mesa

IVAN NIKOLIĆ, ekonomista

- Nema sumnje da će dolazak nemačkog giganta poboljšati srpsku privredu. Već godinama u stočarstvu nema napredovanja ni dobiti. Zato će ova nemačka investicija biti pun pogodak za našu sdržavu, a posebno privredu.

MILAN KOVAČEVIĆ, ekonomista

- Bilo bi mnogo bolje da smo sami pokrenuli izvoz naših svinja i mesa u Evropsku uniju, a ne da Tenis, prema najavi premijera, dođe da to uradi umesto nas. Šteta što je uvek neko morao da podstiče naš razvoj i našu privredu.

Za i protiv
2303
2417
04.02.2016.
Izbori u Srbiji neće biti fer i pošteni

GORAN JEŠIĆ, potpredsednik Demokratske stranke

- Nama u stranci trenutno je glavna tema kako da se ne pokradu izbori jer je bilo krađe i neviđenog nasilja na poslednjim izborima u Vrbasu, Srbobranu, Zrenjaninu, Odžacima i Beloj Crkvi. Sa SNS-om o tome nije moguće pričati jer je ova partija devastirala društvo.

MILOVAN DRECUN, poslanik Srpske napredne stranke

- Opozicija ne veruje u sopstveni izborni rezultat i zbog toga pripremaju izgovore i pričaju da će izbori biti neregularni. Očigledno sumnjaju da će dobiti poverenje građana, a onaj ko je toga svestan mora da izađe s pričom o krađi kako bi opravdao poraz.

Za i protiv
2198
2471
03.02.2016.
Srbija može da prizna posebnost Kosova

STANISLAVA PAK, savetnica za medija predsednika Srbije

- Ta izjava predsednika Tomislava Nikolića pokazuje da je Srbija prepoznala posebnost u smislu suštinske autonomije. To, naravno, podrazumeva punu primenu Rezolucije 1244 i Ustava Srbije na osnovu kojih i vodimo pregovore s Prištinom i Evropskom unijom.

NENAD ĐURĐEVIĆ, koordinator Foruma za etničke odnose

- Dobro je ako je predsednik Nikolić razumeo sadržaj pregovaračkog okvira EU sa Srbijom i sadržinu pregovaračkog poglavlja, ali ne bih rekao s obziorm na njegovo poređenje kosova s Islamskom državom. To obesmišljava normalizaciju odnosa s Prištinom.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online