Četvrtak 4. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
1971
1807
26.02.2016.
Patrijarhova izjava da "nemamo bližih od Hrvata" vodi pomirenju dva naroda

DUŠAN KOVAČEVIĆ, književnik

- Izjava Irineja ima veliki značaj. Svaka reč poglavara koja poziva na mir daje nadu da taj mir može da se ostvari. I to je jedini mogući put ne samo na Balkanu, nego i u celom svetu. Samo sa mirom moguće je zaustaviti sve nesreće jer smo svedoci kakve strahote rat donosi.

ŽARKO PUHOVSKI, zagrebački profesor

- Izjava patrijarha Irineja je smirujuća, ali dalje poboljšanje odnosa dva naroda zavisi od političara, a ne verskih vođa. Politika je i dovela do sukoba dva naroda. Narcizam malih razlika, kako je rekao Frojd, upravo izaziva sukobe. Od tog narcizma upravo boluju Srbi i Hrvati.

Za i protiv
1419
2633
25.02.2016.
U Libiji Srbija odmah treba da zatvori ambasadu

DUŠAN SIMEONOVIĆ, bivši ambasador u Libiji

- Srpske vlasti što pre treba da donesu odluku o zatvaranju ambasade u Libiji, jer u to zemlji postoje dve vlade - jedna koju podržavaju islamisti i koja nije priznata i druga koju podržavaju zapadne zemlje. Uz to, tamo je rat i treba ambasadu zatvoriti zbog bezbednosnih razloga.

ANDREJA SAVIĆ, nekadašnji direktor BIA

- Postoje međunarodni standardi na osnovu kojih se procenjuje da li u kriznim područjima, kao što je Libija, postoji rizik od otmica i na osnovu njih politički vrh donosi odluku da li se predstavništvo zatvara. Ukoliko ambasada ostaje onda se osoblju izdaju posebna uputstva.

Za i protiv
3712
2760
24.02.2016.
Priča o ujedinjenju opozicije u Srbiji je utopija

DEJAN VUK STANKOVIĆ, politički analitičar

- Zaista priča da bi opozicija na predstojećim izborima mogla da nastupi sa jednom listom nije realistična. Duboke su distance među liderima, loši međuljudski odnosi, a osim toga ujedinjenje opozicije je veštačko i zastarelo, to je politički mit iz devedesetih godina.

DRAGAN ŠUTANOVAC, funkcioner DS-a

- Nema još saglasnosti vodećih opozicionih partija da zajedno izađu na izbore. Tadić šalje pozitivne signale, Čanak misli da je to utopija. DS je za dogovor što bi moglo da znači i zajednički nastup na izborima. Opozicija mora da spreči, pre svega, kršenje izbornog procesa.

Za i protiv
1982
1890
23.02.2016.
Duet Lukas-Brena bolje zvuči od dueta Tadić-Čeda

NENAD MILOSAVLjEVIĆ, Njuz.net

- Nebojša Krstić, koji je ovo izjavio je svakako kompetentan za ovu ocenu s obzirom da je bio deo jednog od najvećih bendova u domaćoj muzici. Krstiću treba verovati i kada su u pitanju Tadićevi potencijali jer je i on sam bio s njim u duetu.

BRANKO RUŽIĆ, potpredsednik SPS-a

- Očigledno da gospodin Krstić govori o muzičkom i političkom ukusu koji preferira. Imajući u vidu da je politički obrazovan čudi me da je zaboravio na tamburicu Nenada Čanka, koji je treći musketar tog tipa, a ne dueta. Trio La Campanela.

Za i protiv
2119
2094
22.02.2016.
Odlazak PUPS-a slabi SPS i jača naprednjake

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ, analitičar

- Gledano u procentima, PUPS vredi između jedan i 1,5 odsto glasova, ali u teorijskom smislu njihovo priklanjanje naprednjacima doprinosi utisku da je koalicija oko SNS-a "nadideološka".

ĐORĐE VUKOVIĆ, CeSID

- Što se tiče SPS-a, mislim da bi veća šteta za Dačića bila da je njegovu koaliciju napustio Palma, imajući u vidu regionalni determinizam Jedinstvene Srbije, koja je jaka u delu Pomoravlja.

Za i protiv
2237
2964
20.02.2016.
Raspad koalicije SPS-PUPS je očekivan

BORISLAV STEFANOVIĆ, lider Levice Srbije

- Iza ove odluke krije se Aleksandar Vučić i ovde je reč o još jednom namernom slabljenju i ponižavanju Socijalističke partije Srbije. Očigledno je partija penzionera shvatila da će lakše sa naprednjacima smanjivati penzije.

IGOR MIROVIĆ, Srpska napredna stranka

- Sa uvažavanjme gledamo na sve stranke, a posebno na Partiju ujedinjenih penzionera Srbije, koja u kontinuitetu ima uticaj u jednom delu biračkog tela. Sa njima smo imali izuzetno korektnu saradnju u Vladi, ali ovaj potez nismo očekivali.

Za i protiv
2015
1642
19.02.2016.
Berza struje u Beogradu neće dovesti do povećanja cene kilovata

ALEKSANDAR ANTIĆ, ministar za energetiku

- Dobro je što je berza počela da radi, struja u Evropi je sve jeftinija, pa sigurno od maja neć biti poskupljenja bez obzira na to što je u planu restrukturiranje EPS-a. Cena u ovom trenutku na tržištu nije toliko visoka da bi EPS imao široki manevarski prostor za njeno povećanje.

LjUBODRAG SAVIĆ, ekonomista

- U avgustu smo već povećali cenu električne energije, pri čemu je kroz akcize veći deo otišao u budžet, a manji Elektroprivredi Srbije. Treba naplatiti dugovanja struje tajkunima, koje država štiti, a sa berzom se stvaraju uslovi da se cena struje smanji, a ne da se poveća.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online