Subota 21. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
1792
2104
19.09.2015.
Srpski mlekari su na ivici bankrota

SANjA BUGARSKI, Asocijacija proizvođača Vojvodine

- Od nekadašnjih 1,4 miliona krava, spali smo na 300.000. Niko ne kontroliše uvoz iz Bosne i EU i zbog nerazumevanja Ministarstva poljoprivrede od maja poslujemo sa gubicima. Trgovačke marže moraju da se uvedu jer ne sme neko da zarađuje abnormalno, a proizvođači da propadaju.

SNEŽANA BOGOSAVLjEVIĆ-BOŠKOVIĆ, ministarka poljoprivrede

- Proizvođači nisu ugroženi iako je tačno da je povećan uvoz. Posvećeni smo nalaženju rešenja za otkup mleka i formirana je Radna grupa u tom cilju. Jedna od ideja jeste da se otkupi mleko u prahu kako bi se mlekare na taj način rasteretile i obezbedio nesmetan otkup mleka.

Za i protiv
2119
1910
18.09.2015.
Ni novi zakon o legalizaciji neće rešiti problem bespravne gradnje u Srbiji

GORAN RODIĆ, Građevinsko-inženjerska komora

- Sve će zavisiti od vlasti. Ako inspekcije budu dobro radile posao i kažnjavale one koje krenu da bespravno grade, onda će biti dobro. Bitno je da se sprovode i drugi zakoni u toj oblasti kako bi bespravna gradnja mogla da se svede na minimum. Sada je zaista za to prilika.

MAHMUT BUŠATLIJA, ekonomista

- Ni dosadašnji zakoni koji su se bavili ovom problematikom, koji su bili bolji od najnovijeg, nisu obezbedili trajno rešenje bespravne gradnje, tako da ni ovaj neće poboljšati situaciju. Zakon koji se donosi je neustavan jer ne proklamuje jednakopravnost svih građana.

Za i protiv
2353
1909
17.09.2015.
Srbija treba više da lobira u Briselu za svoje interese

BORIS CIZELj, slovenački diplomata i lobista

- Srbija bi aktivnim lobiranjem u Briselu mogla da skrati postupak učlanjenja u EU za godinu do dve dana i ispregovara razne koristi za srpsku privredu. Zato bi trebalo da pojača svoje prisustvo u sedištu EU, koji je druga svetska lobistička prestonica.

NENAD VUKOVIĆ, predsednik DLS-a

- Ta oblast u Srbiji se uređuje na preporuku Saveta ministara EU, sprema se zakon o lobiranju i na dobrom smo putu. Vlast je shvatila da je lobiranje svakodnevna i normalna pojava i da zvaničnici Evropske unije odlično razumeju jezik lobista.

Za i protiv
1494
1918
16.09.2015.
Islamska država pobeđuje zapadne velesile

ALEKSANDAR RADIĆ, vojni analitičar

- ID pobeđuje utoliko što pokazuje vitalnost i izdržljivost, a Zapad nema odgovore na pitanja kako to rešiti. Islamska država u velikoj meri će kapitalizovati ovaj migrantski talas. Situacija na Bliskom i Srednjem istoku je besperspektivna i iz toga se vidi nemoć Zapada.

DUŠAN SIMONOVIĆ, ambasador u penziji

- Ne bih se složio sa ovim stavom jer ne vidim, pre svega, vojnu konfrontaciju ID i Zapada. Ne vidim ni spremnost Zapada na sukob sa Islamskom državom niti vidim da spremnost da se pomogne arapskoj strani u toj borbi. Zapad nema ni strategiju za borbu sa ID.

Za i protiv
1748
1523
15.09.2015.
Nerealno je da je inflacija u Srbiji samo 2,1 odsto

ŽELjKO VESELINOVIĆ, predsednik Udruženja sindikata Sloga

- Ne verujem u autentičnost podataka Republičkog zavoda za statistiku. Ubeđen sam da je inflacija mnogo veća. Znamo da je poskupela struja i sve druge osnovne životne stavke, koje se odražavaju na standard i život građana. S druge strane, smanjene su penzije i plate, čime je smanjena i kupovna moć.

LjUBODRAG SAVIĆ, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu

- Podatak koji je objavio Republički zavod za statistiku je ohrabrujući. Statistika pokazuje da je prvi put u poslednjih dvadesetak godina inflacija uspešno obuzdana i u granicama normale. To je nešto što treba pozdraviti. Kao građanin, međutim, primećujem da poskupelo mnogo proizvoda.

Za i protiv
1808
2139
14.09.2015.
Zajednica albanskih opština nije legitimna

MEHO OMEROVIĆ, skupštinski Odbor za ljudska prava

- Nacionalni savet Albanaca je na ovaj način zloupotrebljen, jer deo političkih partija s juga Srbije za sebe želi položaj koji nema nijedna nacionalna manjina u zemlji. Nigde u nadležnostima Saveta ne piše da se bave pitanjem koja zadiru u teritorijalnu organizaciju države i povezivanje na nacionalnoj osnovi.

JONUZ MUSLIJU, Pokret za demokratski progres

- Cilj asocijacije je da Albancima obezbedi prava koja su predviđena za Srbe u Zajednici srpskih opština, a to se pre svega odnosi na prava u oblasti policije, sudstva, zdravstva... Evropa ne bi trebalo da ima dvostruke standarde, jedne za Srbe na Kosovu, a drugačije za Albance u preševskoj dolini.

Za i protiv
2329
2534
12.09.2015.
Nije dobro da Albanci na jugu Srbije formiraju zajednicu opština

IVICA DAČIĆ, šef srpske diplomatije i SPS-a

- Albanci na jugu Srbije ne mogu da se porede sa Srbima na Kosovu i ne mogu da formiraju asocijacije opština s albanskom većinom. Upozoravamo ih da to ne rade i ne igraju se vatrom. Moraju da poštuju Ustav i poredak Republike Srbije.

AZEM VLASI, prištiniski politički analitičar

- Srbija nema mogućnosti da spreči najavljeno stvaranje asocijacije opština sa albanskom većinom na jugu Srbije koja bi obuhvatila opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa. To je dobra i ostvarljiva ideja, pošto ove opštine imaju mnogo toga zajedničkog.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online