Subota 21. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2037
2253
07.10.2015.
Vučić treba da ide na utakmicu Albanija - Srbija

IVAN ĆURKOVIĆ, bivši golman i predsednik Partizana

- Mislim da premijer treba da ide jer je čovek koji pokušava da gradi dobre odnose sa svima, a posebno sa zemljama u regionu. Most dobre saradnje sa Albanijom je već uspostavljen, a ovo bi bio još jedan dobar korak u tom pravcu.

SANDA RAŠKOVIĆ-IVIĆ, predsednik Demokratske stranke Srbije

- Mislim da Vučić ne treba da ide sa reprezentacijom na utakmicu u Albaniju jer smo dovoljno pretrpeli poniženja na domaćem terenu prošle godine. Ne znamo ni kakva će atmosfera biti tamo, ali neće biti prijateljska već ponižavajuća.
 

Za i protiv
1414
1848
06.10.2015.
Revolucija 5. oktobra 2000. u Srbiji izneverila je očekivanja

VLADIMIR GOATI, politički analitičar

- Veliki je paradoks da su tada poražene snage danas na vlasti. Stranke koje su predvodile proteste i pobedile na kraju nisu iskoristile istorijsku šansu. Tada poražene snage neretko danas deluju kao veći Evropljani i veće demokrate od bivših i sadašnjih demokrata.

NEVEN CVETIĆANIN, Institut društvenih nauka

- Peti oktobar, bez obzira na sve, doneo je važne promene. Spuštena je lopta između Srbije i velikih sila, a ni konflikti u društvu nisu tako veliki kao devedesetih. Takođe, sada se vlast i najveći deo opozicije slažu oko strateškog usmerenja za državu, a to su evrointegracije.

Za i protiv
1858
2159
05.10.2015.
Zajednica srpskih opština nije pretnja Albancima

Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

- Pre svega mislim da je užasno što neki političari u Prištini zastrašuju albanski narod ZSO. To što će Srbi imati kroz tu zajednicu kroz više prava, ne znači da će bilo ko drugi imati manje prava.

Ramuš Haradinaj, lider Alijanse za budućnost Kosova

- Kosovska opozicija treba da onemogući sprovođenje sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština. Ukoliko sada stupi na snagu, Kosovo više neće imati snage ni da ih koriguje niti da ih obesnaži.

Za i protiv
3325
3412
02.10.2015.
NATO nije dao podršku za formiranje vojske Kosova

MARKO ĐURIĆ, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

- NATO je ozbiljna organizacija i ja ne verujem u istinitost tih navoda. Rezolucija UN 1244 i Vojnotehnički sporazum iz Kumanova jasno definišu koje oružane snage mogu biti prisutne na Kosovu i Metohiji. To su Kfor i naša vojska uz odobrenje, ali tog odobrenja za 16 godina nije bilo.

LULZIM PECI, direktor prištinskog Instituta za politička istraživanja

- Javna podrška za formiranje oružanih snaga Kosova stigla je od SAD, NATO to javno još nije saopštio, ali stav vodeće sile je i stav NATO-a. Ima znakova da se tako razmišlja i u sedištu NATO-a. Uslov Amerike je da se ova transformacija obavi na osnovu pravila i ustavnih procedura Kosova.

Za i protiv
3229
3533
01.10.2015.
Crnogorska opozicija neće protestima srušiti Đukanovića

BUDIMIR ALEKSIĆ, predsednik političkog saveta NSD-a

- Skoro 25 godina živimo u sistemu neslobode i tiranije jednog čoveka. Znate da je u starom Rimu vlast diktatora bila ograničena na pola godine i da on nije imao pravo upravljanja državnom kasom. Ovo kod nas je nešto teže i gore od diktature. Ovakvi protesti su model borbe koji je svuda dao rezultate.

DUŠKO MARKOVIĆ, potpredsednik Vlade Crne Gore

- Ti ulični protesti su antidržavni i anticrnogorski, a cilj im je da se svetu pošalje slika Crne Gore kao politički i bezbednosno nestabilne države i koja kao takva ne može biti nova članica NATO-a. Oni su besmisleni i njima se ne može srušiti Vlada, ali mogu doneti političku i bezbednosnu nestabilnost.

Za i protiv
2241
1542
30.09.2015.
Milanovićeve pretnje o hermetičkom zatvaranju granice sa Srbijom su ozbiljne

ALEKSANDAR MARTINOVIĆ, poslanik SNS

- Teško je pretpostaviti da neko može doneti takvu odluku, ali od Hrvata me ne bi ništa iznenadilo i ta pretnja je ozbiljna. To bi značilo potpuni poremećaj srpsko-hrvatskih odnosa. Otvorilo bi se i pitanje da li Evropska unija ima mehanizme da kontroliše poteze svojih članica.

ALEKSANDAR RADIĆ, vojni analitičar

- Ne postoji hermetičko zatvaranje granica, jer onaj ko želi da prođe proći će. Dobronamerni putnici bili bi izloženi teroru državne administracije. Pre bih rekao da su u pitanju ozbiljne fraze i senzacionalizam političke retorike, ali da neće doći do takve nepromišljene odluke.

Za i protiv
2898
3287
29.09.2015.
U Srbiji će zbog pada cena gasa u svetu grejanje pojeftiniti

DANIJEL CVJETIĆANIN, profestor ekonomije

- To je realno i treba da se desi i mislim da hoće. Ako se ne desi to će biti nasilje nad ekonomijom i ekonomskom logikom. Ujedno, to će biti i test - dobićemo odgovor na pitanje da li se u Srbiji poštuju ekonomski zakoni ili se nad njima vrši nasilje.
 

PREDRAG BOGOSAVLjEVIĆ, predsednik Udruženja potrošača

- Ne verujem da će grejanje pojeftiniti iz prostog razloga što taj faktor nije dominantan prilikom donošenja odluka o ceni. Bilo bi ekonomski razumnije da to bude od uticaja, jer bi doprinelo stabilnosti ekonomije u celini, ali nažalost o tome ne vode računa.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online