Utorak 2. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
1988
2810
22.06.2015.
Hapšenje sudije zbog korupcije je normalna stvar u Srbiji

ZORAN IVOŠEVIĆ, bivši sudija

- Hapšenje me nije šokiralo. Korupcija u srpskom pravosuđu postoji dosta dugo, nekada kao privrženost vlasti, nekada kao bočni pritisak i trgovina uticajem.

BOŽO PRELEVIĆ, advokat

- Nisam šokiran, ali jesam iznenađen. Mene takvi slučajevi uvek iznenade jer i dalje mislim da je sudija jedna od svetih dužnosti u svakom društvu, pa tako i u srpskom.

Za i protiv
2017
2032
20.06.2015.
Tempiranim hapšenjima Orića i Haradinaja Zapad ucenjuje Srbiju

MILAN MIJALKOVSKI, profesor Fakulteta za bezbednost

- To je urađeno prvenstveno zbog Srebrenice, ali i zbog toga što 23. juna treba da se nastave pregovori Beograda i Prištine u Briselu. Na ovaj način Zapad pokušava da prinudi Srbiju da prihvati sve ono što se od nje traži i to je veoma specifičan vid pritiska.

BOŽA PRELEVIĆ, beogradski advokat

- Ne mislim da su ova hapšenja usmerena na pritisak na Srbiju. Pre bih rekao da se u slučaju Haradinaja vrši pritisak na prištinske vlasti da konačno prihvate formiranje specijalnog suda, sa porukom ako vi nećete da sudite za zločine, onda će Haradinaj suditi Srbija.

Za i protiv
1752
2114
19.06.2015.
Srbija nije blagovremeno reagovala na rezoluciju o Srebrenici

DRAGOLjUB MIĆUNOVIĆ, predsednik političkog saveta DS-a

- Slažem se sa ovom ocenom bivšeg predsednika Borisa Tadića. Verovatno postoje različiti diplomatski kanali koji su ispušteni. Ali, ja to ne mogu da komentarišem jer ne znam koji su to kanali. Postoje sasvim sigurno lobiji koji idu svaki u svom smeru.

IGOR MIROVIĆ, potpredsednik Srpske napredne stranke

- Ta izjava Borisa Tadića nema veze sa onim što čini državni vrh koji će, uveren sam, zauzeti jedinstven stav u vezi sa ovim pitanjem i očuvati političku i regionalnu stabilnost. Verujem i da će biti pronađena najbolja mera za izazove koji su pred nama.

Za i protiv
2393
1888
18.06.2015.
Popust od 5.000 za letovanje u Srbiji pomoći će razvoju domaćeg turizma

GORDANA PLAMENAC, direktorka Turističke organizacije Srbije

- Svaka podrška Vlade, kakva god da je, bilo da su to vaučeri ili nešto drugo, veliki je podstrek za srpski turizam. To svakako demonstrira želju i spremnost države da motiviše građane da putuju i upoznaju krajeve i prirodne lepote svoje zemlje.

SAŠA ĐOGOVIĆ, Institut za tržišna istraživanja

- Ideja kampanje Moja Srbija je plemenita, ali je zakasnela i ne omogućava održivi razvoj turizma. Razvoj turizma u Srbiji zahteva investicije i priliv stranih gostiju. Jer domaći turisti u strukturi našeg turizma učestvuju s dve trećine, a ipak turizam ne cveta.

Za i protiv
3414
2992
17.06.2015.
Kancelarka Angela Merkel doneće dobre vesti u Beograd

PAVLE JEVREMOVIĆ, bivši diplomata

- Ne znam da li će posle ove posete biti otvorena i prva poglavlja sa EU, ali sam siguran da Merkelova neće doneti nove uslove Srbiji. Biće reči o Kosovu, ali ne na ucenjivački način, kako pojedini očekuju. Nemačka pokazuje strpljenje za nas i verujem da će to biti produktivna poseta.

ALEKSANDRA JOKSIMOVIĆ, direktor Centra za spoljnu politiku

- Srbija je u diplomatskoj ofanzivi i to može rezultirati otvaranjem prvih poglavlja, ali osnovni uslov za to je implementacija Briselskog sporazuma. Ipak, najviše će to zavisiti od susreta premijera Srbije i Kosova 23. juna u Briselu i taj sastanak mogao bi da bude prekretnica.

Za i protiv
1756
2281
16.06.2015.
Vučić će morati da stavi potpis na ulazak Kosova u UN

ĐORĐE VUKADINOVIĆ, politički analitičar

- Sporazum "Brisel 2" između Srbije i Kosova, koji se uveliko najavljuje, podrazumeva pristanak Beograda da Kosovo dobije sotlicu u UN. Ta čaša žuči neće moći da zaobiđe srpskog premijera. Bilo čiji drugi potpis neće imati političku težinu kao Vučićev i na tome će Brisel insistirati.

DRAGAN POPOVIĆ, Centar za praktičnu politiku

- Neće biti lako Vladi Srbije, posebno premijeru da eskivira tu obavezu, ali Vučić može da ovlasti i drugu osobu da umesto njega stavi potpis na novi sporazum Srbije i Kosova. Pominje se da bi to mogla da bude predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković. Siguran sam da to neće biti Nikolić.

Za i protiv
1848
3652
15.06.2015.
Funkcioneri treba da letuju u Srbiji

RASIM LJAJIĆ, ministar bez portfelja

- Imamo puno toga da ponudimo svojim građanima i stranim turistima, zato pozivam i svoje kolege da bar deo svog odmora provedu u Srbiji, ako ne i ceo odmor.

ZORANA MIHAJLOVIĆ, ministarka saobraćaja

- Ako budem u Srbiji, onda ću biti kod kuće. Ako budem imala vremena za odmor, biće van Srbije. Srbija nema more, a moje dete i ja volimo more.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online