Nedelja 16. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2060
2701
02.03.2015.
U javnom sektoru Srbije biće otpušteno pet posto zaposlenih

MIODRAG ZEC, ekonomista

- Da država ima nameru da otpušta vidi se i iz dopisa koje šalje školama, univerzitetima, bolnicama, gde se navodi da broj zaposlenih smanje za pet odsto. Ali pošto takve odluke imaju najveću političku cenu, vlast gleda da što više odloži saopštavanje te istine.

DUŠAN VUJOVIĆ, ministar finansija

- Do jula ćemo izaći sa planom racionalizacije broja radnih mesta u javnom sektoru. Koliko će biti otpuštanja i stvarnog viška zaposlenih zavisiće od mesta na kojem se oni nalaze i od toga koliko će se njih odlučiti da ranije ode u penziju.

Za i protiv
3380
3137
28.02.2015.
Dobar je predlog da se Mundijal u Kataru 2022. organizuje zimi

RADOVAN ĆURČIĆ, selektor fudbalske reprezentacije Srbije

- Neće biti lako uskladiti sve termine, nacionalne lige i prvenstvo u Evropi, ali ako se igra u tom delu sveta gde su nesnosne vrućine to je najbolje rešenje. Mečevi na takvim temperaturama leti ne bi odgovarali fudbalerima. Verujem da FIFA zna šta radi.

MATEJA KEŽMAN, bivši fudbaler

- Ako prođe taj predlog FIFA to bi bio presedan u istoriji svetskih prvenstava. Time bi bila narušena duga mundijalska tradicija i ne bi bilo više pravila u odlučivanju. Da ne pominjem koliko bi bilo teško nacionalnim savezima da organizuju svoja prvenstva.

Za i protiv
2333
2886
27.02.2015.
Tomislav Nikolić je prvih hiljadu dana uspešno vodio Srbiju

VEROLjUB ARSIĆ, poslanik Srpske napredne stranke

- Smatram da je nekadašnji predsednik Srpske napredne stranke zaslužio najvišu ocenu za obavljanje dužnosti predsednika države. Do sada u srpskoj istoriji se nije desilo da predsednik republike podnese ostavku na članstvo u stranci. To znači da je on predsednik svih građana.

BORISLAV STEFANOVIĆ, Šef poslaničkog kluba DS u Skupštini

- Žao mi je što je predsednik Srbije čovek zbog kojeg građani Srbije crvene. To je čovek koji krši Ustav i zakone, koji napada nezavisne institucije, napada tužioca za ratne zločine. Prosto nas natera da promenimo kanal ili zažmurimo kada nešto priča, posebno u inostranstvu.

Za i protiv
3446
2780
26.02.2015.
Srbija i dalje nije spremna za odbranu od poplava

PREDRAG MARIĆ , Sektor za vandredne situacije MUP-a Srbije

- Za nastale štete tokom majskih poplava niko nije odgovarao, a samo tri opštine su imale planove spasavanja. Sada su opštine malo više u taj posao uključene, ali ne radi se na preventivi i uglavnom se improvizuje.

MARKO BLAGOJEVIĆ, šef Kancelarije za obnovu poplavljenih područja

- Nove poplave sigurno bi podneli sa manje štete. Radimo bez prekida u skladu sa finansijskim kapacitetima. Kritične lokacije su zatvorene, a rekonstrukcijom smo sve objekte učinili jačim i eventualne poplave čekamo spremniji.

Za i protiv
3318
2792
25.02.2015.
Aleksandar Vučić među 50 najuticajnijih na Tviteru

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ, analitičar

- Teško mi je da ocenim da li je to tačno. Međutim, činjenica da je neko u Nemačkoj tako procenio govori da je Vučićev rejting u toj državi solidan. Smatram da je tu pre svega reč o stavu nekih ljudi u Nemačkoj prema Vučiću.

JANKO VESELINOVIĆ, poslanik SDS

- To su verovatno prvi rezultati njegovog novog savetnika Tonija Blera. Građani Srbije od toga neće imati koristi. Ni nezaposleni, ni oni s malom platom, ni penzioneri i oni koji imaju kredite. Oni ne žive na Tviteru, nego u Srbiji.

Za i protiv
3309
2411
24.02.2015.
Srbiji treba rečnik zabranjenih reči za poslanike

BORISLAV STEFANOVIĆ, poslanik Demokratske stranke

- Demokratska stranka je predložila pisanje rečnika za narodne poslanike i ponovo ćemo tražiti od Administrativnog odbora spisak nedozvoljenih reči. U krajnjem slučaju možda mi predlože da odem i kod premijera da on i ja sastavimo taj spisak.

ZORAN BABIĆ, poslanik Srpske napredne stranke

- U načelu nismo protiv pisanja tog rečnika, ali pod uslovom da ga napišu predstavnici svih političkih stranaka. Ako ga napiše samo SNS reći će to je sužavanje demokratskog prostora. Mi ne želimo zbog toga da budemo između čekića i nakovnja.

Za i protiv
3084
3201
23.02.2015.
Strani menadžment spasava Železaru Smederevo

TOPLICA SPASOJEVIĆ, srpski biznismen

- Najbolje rešenje bilo bi izbor kompanije iz inostranstva za menadžerski tim koji bi bio angažovan na pet do deset godina. I to čak u formi javnog i privatnog partnerstva, što bi moglo da otvori perspektivu za budući tender za strateškog partnera.

MIODRAG ZEC, ekonomista

- Železara će morati u stečaj jer se bez državnih subvencija ne može održati. Konkurs za profesionalni menadžment samo je kupovina vremena. U EU su opstale samo velike železare i jedina šansa za našu je da bude deo nekog megasistema.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online