Ponedeljak 24. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
1853
1893
26.03.2015.
Porodica Karađorđević izložbom rehabilituje Dražu

DUBRAVKA STOJANOVIĆ, istoričarka

Čudna mi je i ne baš politički mudra odluka Aleksandra Karađorđevića da svoju poziciju veže za ideje i pokrete koji su izgubili rat. Posebno treba da zamislimo kakvo će zamešateljstvo nastati ako predsednik Nikolić ode na paradu u Moskvu 9. maja, čime će se nedvosmisleno staviti na stranu Titovih partizana.

BOJAN DIMITRIJEVIĆ, istoričar

Pozdravljam angažman kraljevske porodice koji je nedostajao ranijih godina. Mihailović je bio kraljev ministar vojske u Londonu i načelnik štaba Vrhovne komande Jugoslovenske vojske u otadžbini. Verujući u kralja, vodio je svoj pokret otpora. Ovo je najmanje što su Karađorđevići mogli da učine za njega.

Za i protiv
1429
1779
25.03.2015.
Da li Srbija dostavlja EU dobre akcione planove

JADRANKA JOKSIMOVIĆ, ministarka bez portfelja

Naši akcioni planovi su prošli nekoliko faza komentara, što je normalno i uobičajeno, budući da je reč o najširim političkim pitanjima. Poglavlja 23 i 24 su najzahtevnija i dorađujemo ih u skladu sa komentarima. Nema tu nikakvih posebnih problema.

IGOR ŠOLTES, poslanik u Evropskom parlamentu

Akcioni planovi poglavlja za 23 i 24 trenutno su na trećem čitanju u Evropskoj komisiji, jer prva dva nacrta jednostavno nisu bila dovoljno dobra i jasna. Otvaranje poglavlja u procesu pridruživanja EU zavisi upravo od akcionih planova koje Srbija dostavlja.

Za i protiv
1488
1683
24.03.2015.
Da li posrnule gigante treba privatizovati ili ugasiti

MLAĐEN KOVAČEVIĆ, član Akademije ekonomskih nauka

- Umesto prodaje preduzeća, s obzirom na dosadašnji pogrešan princip privatizacije, najbolje je pokušati s ugovornim rukovodstvom, gde će menadžment i stručnjaci izvući ta preduzeća iz dubioze. U ovim kriznim vremenima, kada svi u EU znaju u kakvoj smo situaciji, niko neće ponuditi visoku, pa čak ni dovoljnu cenu za preduzeća koja žele da privatizuju.

ALEKSANDAR VLAHOVIĆ, Savez ekonomista Srbije

- Privatizaciju preduzeća treba sprovesti tamo gde ima interesa, a tamo gde ga nema ili nema mesta na tržištu, treba sprovesti likvidaciju. O scenariju treba odlučivati od slučaja do slučaja i ne može se svuda primeniti recept Železare koja proizvodi čelik koji ima svoje tržište. Tamo gde preduzeće proizvodi robu koja nema svoje tržište, treba ići u likvidaciju.

Za i protiv
1698
3481
23.03.2015.
O izborima u Vojvodini odlučuje Vučić

IGOR MIROVIĆ, potpredsednik SNS-a

- Izbori u pokrajini mogu da budu održani u decembru ove godine. Srpska napredna stranka kao najveća stranka dala je predlog za održavanje pokrajinskih i lokalnih izbora, ali ne želimo da to bude na silu, već da datum njihovog održavanja bude dogovor vlasti i opozicije u Vojvodini.

BOJAN PAJTIĆ, premijer Vojvodine

- Besmisleno je da Vučić govori o datumu održavanja izbora u Vojvodini jer ovo nije Severna Koreja, a on nije Kim Džon Un da odlučuje o svemu. O izborima ćemo mi odlučivati pošto je većina okupljena oko DS-a stabilna. Redovni pokrajinski izbori, dakle, biće održani krajem aprila 2016. godine.

Za i protiv
2279
4899
21.03.2015.
Da li je ministar Verbić politički jači posle polivanja vodom na protestu prosvetara?

ZORAN BABIĆ, šef poslaničke grupe SNS-a u Skupštini Srbije

- Ministar Verbić je iz ružnog incidenta koji se dogodio na protestu prosvetara izašao poštovaniji. On je pokazao da se ova Vlada ne boji prostakluka, da je spremna da razgovara i da je spremna za kompromis, te da razume položaj prosvete. Sve što se dešavalo ide na dušu onih koji su spremni takve stvari da urade.

MIODRAG SOKIĆ, potpredsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije

- Svakako je da je izašao slabiji iz ovog incidenta. Verbić je čovek u koga se ne možete pouzdati. To što je uradio je rizičan i diletantski potez kojim je i sebe i nas doveo u opasnost. Polivanje vodom je bila pedagoška mera i ja sam presrećan što se to dogodilo, a ne nešto mnogo gore. Masa se ne može kontrolisati.

Za i protiv
2273
1878
20.03.2015.
Železaru Smederevo vodiće odlični poznavaoci tržišta čelika

LjUBODRAG SAVIĆ, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu

- Džon Gudiš i Petar Kamaraš, kojima je Vlada Srbije poverila srpsku čeličanu, zaista su dobri poznavaoci tržišta čelika, ali i srpske fabrike. Posebno je važan Kamaraš koji može da obezbedi jeftine sirovine. Zato verujem da ovaj dvojac može da postigne značajne rezultate.

MILAN KOVAČEVIĆ, ekonomista i konsultant za strana ulaganja

- Kompanija HPK Gudiša i Kamaraša je mala i u slučaju srpske čeličane treba da posluži samo svrsi. Vlada je trebalo da napravi dogovor da će HPK biti plaćen samo iz dobiti, a da bi se obezbedio profit treba naći tržište, povećati proizvodnju i za čelik dobiti dobru cenu.

Za i protiv
1832
2137
19.03.2015.
Sramno odbijanje srpskog grba i trobojke u parlamentu Vojvodine

PREDRAG MATEJIN, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Vojvodine

- Demokratska stranka izigrala je dogovor, koji smo ranije postigli o upotrebi i tradicionalnih srpskih simbola uz pokrajinske što je već utvrđeno Statutom AP Vojvodine. Na taj način ona je pogazila simbole Vojvodine, ali i grb i zastavu Srbije.

BORISLAV NOVAKOVIĆ, šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine

- Nije postojao najširi politički konsenzus o predlogu odluke o simbolima pokrajine i dogovor o kome govori Srpska napredna stranka nije postignut. Mi smo bili u procesu usaglašavanja, koji je išao u dobrom pravcu, ali nažalost nismo se dogovorili.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online